Texel Samen Beter houdt dorpentocht

Welke zorg denkt u later nodig te hebben? Welke ervaringen heeft u met het verkrijgen van zorg? Antwoorden op deze en andere vragen en ervaringen over zorg hoopt zorgcoöperatie Texel Samen Beter te krijgen tijdens de dorpentocht. De Waal bijt woensdag 18 november het spits af.

Texel Samen Beter wil de zorg dichterbij. In eigen huis en, als dat niet langer kan, op Texel. Onder meer door optimale samenwerking tussen WMO, thuiszorg en eerste- en tweedelijnszorg. De zorgcoöperatie is een gebruikersorganisatie die ervaringen over zorg wil verzamelen en inbrengen bij de aanbieders van zorg. Om daarmee waar dat nodig is de zorg te verbeteren. ''Meewerken, meepraten over de eigen situatie en zelf de regie houden.'' Onder de noemer ''Texel Samen Beter komt naar u toe" worden de komende maanden in alle dorpen bijeenkomsten gehouden. Woensdag 18 november in De Wielewaal in De Waal, Woensdag 25 november in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend, Woensdag 2 december in het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp, Woensdag 9 december in Dorpshuis De Hof in De Koog, Woensdag 16 december in 't Skiltje in Oudeschild en Woensdag 13 januari in De Waldhoorn in Den Hoorn. Alle avonden hebben een vrije inloop van 18.30 tot 20.30 uur.


Bijeenkomst over

Kanteling in de zorg

Kanteling in de zorg. Een andere manier van werken, waarbij niet de organisatie en de middelen, maar de mens centraal staat. Daarover gaat een avond van zorgcoöperatie Texel Samen Beter op donderdag 19 november in de Buureton in Den Burg. Spreker is Anke Siegers van het Kantelteam.

Eén van de speerpunten is dat de mens weer centraal komt te staan. Zorg op een andere manier, ondersteuning vragen vanuit de directe omgeving. Dit betekent een andere houding bij zorgprofessionals, welzijnswerkers, de gemeente en een andere houding bij degene die zorg nodig heeft. Voor professionals betekent het: samen met de vrager van zorg en zijn of haar omgeving tot een beslissing komen. Voor de vrager betekent het ook meer verantwoordelijkheid nemen, kijken wat er in de omgeving beschikbaar is en zelf de regie houden. Meer participatie, en dat kan alleen als je vroegtijdig berokken wordt en jouw inbreng serieus wordt genomen.'' De avond begint om 20.00 uur.