Rinie de Kruif:
Rinie de Kruif: "VoIP heeft de toekomst." Foto: Job Schepers

VoIP, effectiever en goedkoper

"Je telefooncentrale in 'the cloud' zodat je het toestel zo overal in kunt pluggen. Je wordt dus veel flexibeler in de bedrijfsvoering. Bovendien is het vele malen goedkoper. VoIP biedt veel meer mogelijkheden ten opzichte van de traditionele telefoonlijn", vertelt Rinie de Kruif van TCA aan de Maricoweg in Den Burg.

"Mensen nemen vaak de stap niet, omdat ze bang zijn dat ze niet meer kunnen bellen. Wat ze hebben werkt al en dan is de drempel hoog." Onnodig volgens de eigenaar van TCA. "Er kan eigenlijk niets mis gaan met VoIP. Je hebt aan één centrale genoeg voor je hele bedrijf, ook wanneer je meerdere locaties hebt. Wij zijn er nu een jaar mee actief. Ik had een aansluiting voor de pin, één voor het alarm, één voor het internet en nog één voor de telefoon. Per aansluiting betaal je, terwijl bij deze vorm van bellen één internetaansluiting volstaat."

Nog wat voordelen van VoIP op een rijtje: onderling gratis bellen, mobiel bellen via VoIP (waarbij mobiel gekoppeld wordt aan de centrale), informatie over inkomende gesprekken (optioneel) en digitale opname van gesprekken. "Je kunt het allemaal wat verfijnder instellen. Wil je bijvoorbeeld dat een toestel na een bepaald aantal keren overgaan, doorgeschakeld wordt naar een ander toestel is dat geen probleem." Rinie, tevens voorzitter van Tesselhuus (vakantiehuis voor mensen met spierziekten, reuma en MS), ziet verder grote voordelen voor de zorg. Oproepsystemen, meldingen, drukknoppen en zelfs het monitoren van beademing kan via een dergelijk systeem geregeld worden. Dit maakt het veel efficiënter en doeltreffender.

"Bij het aanbieden van VoIP werkt TCA samen met VoizXL, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft op dit gebied. "Zij zijn de beste partner op dit gebied. VoIP is de toekomst en het verdient zich snel terug. Voor bedrijven met twee à drie ISDN-aansluitingen en rond de vijf toestellen is de terugverdientijd op de aanpassingen een halfjaar. Bij een hotel met 150 telefoons ligt het natuurlijk iets anders. Wel zijn VoIP-toestellen een stuk goedkoper dan drie jaar terug. Toen lagen de prijzen van een standaard toestel rond de €300,-, nu nog ongeveer €70,-." Meer over VoIP en de andere diensten van TCA is te vinden op www.tcatexel.nl.