Maurice Diks ontvangt in Brussel de prijzen voor het bier.
Maurice Diks ontvangt in Brussel de prijzen voor het bier.

Prijzen voor Texelse bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij heeft twee prijzen gewonnen tijdens de vierde Brussels Beer Challenge die de afgelopen dagen in Antwerpen werd gehouden.

Het bockbier won een gouden medaille en het Texels Dubbel werd onderscheiden met een bronzen medaille. Liefst 75 professionele, internationale juryleden waren twee dagen bij elkaar op de professionele bierwedstrijd en keurden gezamenlijk meer dan 1100 verschillende soorten bieren van brouwerijen uit dertig landen. Een kleine tweehonderd daarvan kregen een onderscheiding. De jury lette volgens de Brussels Beer Challenge op "origine, typiciteit en stijl" waarna er werd gewikt en gewogen wie de medailles zou ontvangen.

Brouwmeester Maurice Diks van de Texelse Bierbrouwerij toonde zich trots op de prijzen. "De internationale vakjury geeft ons een enorme erkenning. We zijn er ontzettend trots op dat we met de prachtige gerst en tarwe van Texel, het duinwater en onze passie bockbier kunnen maken dat bij een breed publiek goed in de smaak valt. Bovendien vinden ook de specialisten het bier lekker."

Voor het Texels Bock is de gouden medaille een volgende prijs in een inmiddels lange rij aan onderscheidingen. Een paar weken geleden werd het bockbier derde bij de verkiezing van het lekkerste bockbier van Nederland. In 2009, 2011 en 2012 won het Texelse speciaalbier de titel 'Lekkerste bockbier van Nederland' en in 2010 en 2011 werd het door een vakjury uitgeroepen tot 'Beste Bockbier van Nederland'. Het Texels bockbier wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals Texelse gerstemout, hop en gist en lang gelagerd, zodat het bier goed kan rijpen.


Playback

Helga Bouwmeester, Sanne Vlaming, Robbie During, Catalijne Lap en Aimee Sardijo hebben zaterdagavond gewonnen in het TV-programma 'Playback je gek' van RTL4. De vijf vertolkten een nummer van de Spice Girls, waarmee ze eerder dit jaar al de finale van de Texelse playbackshows wonnen. De meiden wonnen in de finale de battle van een paar jongens die een nummer van Bruno Mars playbackten.