SVO in actie tijdens de eilandderby tegen ZDH.
SVO in actie tijdens de eilandderby tegen ZDH. Foto: Archief Texelse Courant.

Verlies zwaar gehavend SVO

Een zwaar gehavend Oosterend is er niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen de Kaagvogeks te winnen. Twee minuten voor tijd kreeg SVO een doelpunt tegen en de uitploeg kwam de klap niet meer te boven.

Na het gelijkspel van vorige week was de ploeg gretig om drie punten te pakken bij de Kaagvogels. Maar er is veel blessure leed en de tweede keeper kreeg net voor het weekend een blindedarmontsteking. het was dus een hele klus om dertien spelers op het veld te krijgen. Oud routinier Sil van Dijk was bereid om mee te doen en ook drie spelers van de B-junioren mochten aantreden bij het eerste. Onder de junioren Jordi Kortekaas die zijn debuut maakte in het hoogste elftal. De wedstrijd begon en Kaagvogels begon met een offensief alsof hun leven ervan af hing, ze gingen er vol op en daar wist SVO even niets tegenin te brengen. Maar na de eerste 10 minuten kon SVO beginnen met zijn eigen spel er werd er bij tijd en wijle goed gecombineerd. De gasten kregen zowaar enkele kansen in de buurt van het doel van de tegenstander. De Kaagvogels hadden niet veel in te brengen tegen het combinatievoetbal van de Strenders en waren alleen gevaarlijk via counters en dode spelmomenten. De tegenstander had meer fysiek in huis en hadden ook veel lengte in het veld. SVO benutte de kansen die het kreeg niet goed en de eindpass kwam maar niet. Dylan Betsema had een schitterende actie en stuurde zijn directe tegenstander het bos in, maar kon de bal niet goed voor het doel krijgen. Net voor rust kreeg Wilco Keijzer een kans. Hij schoot op doel maar de keeper wist zijn bal te stoppen. Jordi Kortekaas speelde een goede wedstrijd en kon zelfs voorkomen dat de spits van Kaagvogels vrij baan had om te schieten. Na de rust mocht Merijn Bakker het gaan proberen op de linkshalf-positie en werd gewisseld voor Kortekaas De tweede helft begon zoals de eerste helft was geƫindigd. Oosterend had wat meer balbezit, maar er werd veel onnodig balverlies geleden. Kaagvogels had een 15-jarig talentje ingebracht, de zoon van oud AZ'er Dennis den Turk maar die kon voor Kaagvogels ook geen overwicht bieden. Halverwege de tweede helft kreeg SVO verschillende kansen via Merijn Bakker en Ed de Vries, het mocht niet baten. Oosterend werd in de slotfase steeds slordiger en Bart Tuitman hield Oosterend op de been. Tien minuten voor het einde werd Sil van Dijk nog ingebracht, maar kon de ploeg niet aan de hand nemen om de kansen te verzilveren. Twee minuten voor tijd ging het mis voor SVO. Een aanval van Kaagvogels, de bal werd in het doelgebied gepompt, werd op zijn beurt niet goed weggewerkt door SVO en belandde achter de keeper 1-0 Kaagvogels. De wedstrijd was beslist. De laatste twee minuten waren te weinig voor de Strenders om nog iets terug te doen.