Geen loon naar werken Texel'94

Lange tijd leek het er op dat Texel'94 koploper Kleine Sluis een nederlaag kon toebrengen. De Texelaars stonden met rust nog met 0-1 vóór, maar in de tweede helft gaven ze de voorsprong uit handen en moest de overwinning uiteindelijk aan de tegenpartij worden gegund.

Kleine Sluis lijkt er de laatste tijd patent op te hebben. Ze komen eerst op achterstand, maar weten dan uiteindelijk toch te winnen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, Texel'94 was vastberaden dat niet te laten gebeuren. In de eerste tien minuten was Kleine Sluis wel de bovenliggende partij, maar het middenveld van Texel'94 was goed bezet, de ploeg werkte hard. Kleine Sluis was wel meer aan de bal, maar had veel moeite de spitsen te vinden. Halverwege de eerste helft viel de goal aan de andere kant. Yorgo Helleman ging alleen op de keeper af, maar zijn schot werd gestopt. Hij wist de bal binnen te houden, passeerde een mannetje, gaf voor en bereikte Wessel Kiltz. Met een halve omhaal schoot hij onhoudbaar in de kruising. Tegen rust leek de tweede treffer in zicht, maar ook ditmaal zag de doorgebroken Helleman zijn inzet stuitten op de doelman. Met de 1-0 voorsprong en de wetenschap dat Kleine Sluis moeite had met de Texelse speelwijze, ging de ploeg van trainer Wesley Visser met vertrouwen de rust in. Maar de verwachting was ook dat de tegenstander na rust alles op de aanval zou gooien. En zo pakte het ook uit. De tegenstander zette druk en dat gaf Texel'94 de ruimte om op de counter te spelen. Dat leidde tot kansen, maar - ook tot verdriet van de aanhang - werden die mogelijkheden niet benut. Ook ditmaal stond de doelman van Kleine Sluis een tweede goal in de weg. De voorsprong bleef dus klein, en daarmee trad een ijzeren wet in de voetballerij in werking: wie zelf geen goals maakt, krijgt ze om de oren. Een gelijkmaker die nog best lang uitbleef, doordat doelman Dennis Schouwstra alle afstandsschoten die op zijn doel werden afgevuurd, onderschepte. Maar een kwartier voor tijd sloeg dan toch het noodlot toe. Een goal die niet blonk van schoonheid, meer een frommeldoelpunt, uit een scrimmage nadat de bal smoorde en via de voet van een aanvaller en aangeraakt door een verdediger onbereikbaar voor Schouwstra in doel verdween. Een domper en de opmaat naar een grotere teleurstelling toen de scheidsrechter met nog acht minuten te gaan naar de stip wees. Dit nadat Niels van Zuilen onderuit was gegaan en zijn hand de bal had geraakt. Er was niemand in de buurt, maar toch een penalty. Nadat die feilloos was benut, keek Texel'94 aan tegen een 2-1 achterstand, tevens de eindstand. Texel'94 zakte twee plaatsen, maar met dezelfde instelling moet de ploeg zondag thuis tegen Spartanen wél punten kunnen pakken.