Opnieuw verlies voor G-team

Texel'94 G1 heeft de uitwedstrijd tegen Zwaagdijk G1 met 8-4 verloren.

Jos Bakker vertelt hoe de wedstrijd verliep. "We speelden dit keer met acht tegen acht. Wij hadden twee wisselspelers en Zwaagdijk had geen wisselspeler. We speelden voor de eerste keer deze competitie tegen Zwaagdijk, omdat de thuiswedstrijd op zaterdag 26 september niet doorging omdat Zwaagdijk een baaldag had aangevraagd. Deze wedstrijd wordt nu op zaterdag 21 november 2015 gespeeld. We kwamen met 1-0 achter door hun spits (ze hebben twee goede spitsen). We kwamen terug tot 1-1 door een pass van Paul Bakker die de bal doorspeelde naar Jeffrey Kolk en die schoot de bal bij de eerste paal in", vertelt hij. Even later een soortgelijk moment. Wederom scoorde Jeffrey Kolk uit een pass van Paul Bakker. De voorsprong bleef helaas niet lang op het scorebord. "Zwaagdijk nog drie doelpunten door hun goede spitsen. Wij hadden nog wel enkele kansen maar onze spitsen Kees van der. Vis en Jeffrey Kolk maakte geen doelpunten meer in de eerste helft. Ruststand 4-2." Na de rust maakte Zwaagdijk nog de 5-2 en daarna maakte Kees van der Vis de 5-3 door een pass van alweer Paul Bakker. Toch maakte Zwaagdijk de 6-3 en was het weer de spits die doel trof. "We kwamen wederom terug door een doelpunt van Twan Weijers, omdat hun vrouwelijke verdediger de bal verspeelde. Twan Weijers kon de bal zo langs de keeper inschieten. Dat was 6-4." Op het einde maakte Zwaagdijk nog twee doelpunten. Texel'94 G1 had in de tweede helft geen enkele kans meer. De eindstand: 8-4.


Verlies zaalvoetbal

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond in Hoorn met 8-3 verloren van HV Veerhuys, de koploper in de eerste divisie van het zaalvoetbal.

Texel heeft nog steeds de pech dat een hoop spelers waar normaliter een goed eerstedivisiewaardig team mee kan worden opgesteld afwezig zijn. De ploeg heeft een talentvolle kweekvijver waaruit vrijdag Wessel Kiltz en Teun Eelman meededen, maar het was niet toereikend om van het Veerhuys te winnen. Die ploeg degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en is erop gebrand terug te keren in de hoogste klasse van het zaalvoetbal. Texel toonde vrijdagavond een tomeloze inzet, maar was een maatje te klein voor de thuisploeg. Bij een 1-0 achterstand leek Texel nog de gelijkmaker te maken, maar via de binnenkant van de paal kwam de bal weer terug in het veld. Met een tussenstand van 5-0 gingen de ploegen de rust in. Na de rust redde aanvoerder Jesper Arkenbout de eer door te scoren, maar het werd uiteindelijk 8-3. Komende vrijdagávond speelt Texel'94 in Ons Genoegen in Den Burg tegen WMC uit Winschoten.