Eerste zege voor dames Tevoko

Het heeft even geduurd maar de Texelse dames hebben zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen de hekkensluiter Simokos 2 gewonnen. In een niet al te beste wedstrijd was het dan eindelijk Tevoko dat de winst met 2-3 naar zich toe trok.

De eerste set begon goed voor Tevoko, er werd gemakkelijk gescoord en de dames hadden een lastige service. Simokos kon bijblijven middels slimme ballen maar ook ballen die net in vielen of via het net werden gespeeld. Tevoko bleef haar eigen spel spelen en pakte hierdoor genoeg punten om de eerste set met 21-25 winnend af te sluiten. In de tweede set keek Tevoko door diverse fouten tegen een achterstand aan. De dames maakten vele service fouten, wat rechtstreekse punten voor de tegenstander oplevert. Maar doordat ook Simokos fouten bleef maken bleven de dames bij elkaar in de buurt. Tot aan het eind van de set was het spannend en Simokos was net de betere partij, het werd 25-22 voor Simokos. De Texelse dames kregen ook in de derde set meer te maken met een beter Simokos, een kleine achterstand werd weer gelijk getrokken. Mede dankzij mooie passes van Marike Oostra en Liedeke IJdens kon er hard aangevallen worden en dit leverde vaak meteen punten op. Toch moest Tevoko er hard voor werken om de laatste punten te pakken, de derde set ging met 23-25 naar de Texelse dames. De vierde set begon dramatisch voor Tevoko, Simokos serveerde zeer goed en Tevoko kreeg de ballen niet onder controle, daarnaast ging alles fout wat maar fout kon gaan. Bij de stand 21-6 voor Simokos kantelde de wedstrijd. Tevoko werd ineens feller en hierdoor gingen de dames weer beter spelen, de punten werden achter elkaar gepakt door mooie blokkeringen maar ook door snelle aanvallen op buiten. De dames kwamen langzaam dichterbij, maar de achterstand kon niet goed gemaakt worden. Simokos pakte de set met 25-17. In de beslissende vijfde set haalde Tevoko nog steeds niet haar eigen niveau, goed volleybal werd afgewisseld met fouten. Tevoko bleef ondanks de fouten voor de punten strijden en dit keer pakte het goed uit, de set ging met 12-15 naar Tevoko.

Paal 17 Strandrace

Bij paal 17 is zaterdag 21 november de Paal 17 Strandrace. Een rit over 46,6 kilometer, van paal 17 naar de Slufter, terug naar paal 9 en dan naar de finish bij paal 17. Programma: 11:45 uur start licentiehouders dames, 12.00 uur licentiehouders heren, 12:05 start wedstrijd basisleden en 12:10 u uur start wedstrijd Cyclo.