Larissa oefent ook op zichzelf.
Larissa oefent ook op zichzelf. Foto: Job Schepers

Griezelen met schmink Larissa

Enge gezichten, levensecht lijkende wonden of de meest vrolijke figuren voor kinderfeestjes. Voor Larissa Timmer (20) uit Oudeschild is geen brug te ver. Sinds kort is ze actief met Larissa SFX Grime Makeup.

"Ik heb het mijzelf geleerd via Youtube. Ik ben normaal niet geduldig, maar het verbaast mij hoe dat verbeterd is. Ik ben begonnen met oefenen op mijn arm en mijn vriend Martijn is ook vaak als oefenobject gebruikt", lacht ze.

Hoe lang het schminken duurt is volgens de inwoonster van Oudeschild voor een groot deel afhankelijk van wat de klant wil. "Met een Patched Face (zie foto) was ik wel een uur bezig. Producten moeten eerst drogen voor je het andere aan kunt brengen. Een arm gaat al sneller.

Mezelf schminken is overigens makkelijker dan iemand anders, omdat je precies weet hoe je je gezicht moet bewegen. Ik vind het hartstikke leuk om te doen en ik krijg hele positieve reacties." Wat klein begon, begint steeds grotere vormen aan te nemen. Zo stond ze onlangs de hele avond te schminken in Public Grill tijdens een Halloween-party. "En ook met Ouwe Sunderklaas staan er alweer afspraken. Ik heb nu nog ruimte voor vijf personen. Degene die zich aanmelden moeten al wel 's middags komen. Afspraken kunnen ze maken via een bericht op mijn Facebookpagina. Ook voor het voorklazen en naklazen ben ik beschikbaar", vertelt Timmer.

Op die pagina heeft Larissa ook filmpjes gemaakt terwijl ze zichzelf aan het schminken is. Geef je daar niet alles mee weg? "Dat denk ik niet. Ten eerste staat daar alleen de basis op, niet alle details. Wie het echt wil leren kan dat sowieso wel online doen. Maar het is niet alleen de techniek. Het zijn ook de producten die je gebruikt. Daar valt of staat een goed resultaat bij." Of er in de toekomst volledig van te leven valt weet ze nog niet, wel heeft ze goede hoop dat ze steeds meer klussen krijgt.

"Het lijkt me leuk om bij themafeesten van de Horeca te helpen of bij spooktochten. Daarnaast kan ik kinderfeestjes net dat beetje extra geven. Dan ben ik niet zo eng geschminkt hoor. Ik wil natuurlijk niet dat de kinderen bang worden."