Suitcase, één van de bands die optreden op ''Skarrelen in Strend''.
Suitcase, één van de bands die optreden op ''Skarrelen in Strend''. Foto: Gerard Timmerman

Livemuziek op Skarrelen in Strend

Onder de naam ''Skarrelen in Strend'' is op vrijdag 27 en zaterdag 28 november volop live muziek in Het Cafeetje, de Maartenskerk en de kelder van Wijnhuis Oosterend. Zondag zijn er kinderspelen.

Het festival is een initiatief van Vinnie Witte en Merijn de Wolf van Het Cafeetje. ''Struûn bracht vorig jaar veel mensen op de been, een beetje de sfeer als met Oosterend Present. Nu Struûn dit jaar niet doorgaat, geven we er op deze manier onze eigen invulling aan. Kleinschalig, maar met veel muziek.'' In de Maartenskerk zijn vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 21.00 uur optredens van verschillende koren, akoestische muziek en een vleugje cabaret. Het Christelijk Mannenkoor zingt, evenals het Vrouwenkoor en trio Anyway verzorgt een optreden. Ook zangeres Anna Trap is van de partij. Aya During treedt op met Hugo van het Noorden, onder de naam Yu Go Girl. In de kelder van het Wijnhuis zijn vrijdag en zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur akoestische optredens van eenpersoons formaties. Oud-Oosterender Oscar Bremer, die onder meer in Nillson speelde, verzorgt een soloconcert met toetsen en gitaar. Achter Het Cafeetje komt een grote tent voor allerlei bands. De optredens daar zijn op beide dagen van 16.30 tot 24.00 uur. Vrijdag treedt daar bijvoorbeeld het Texelse jazzkoor op. Suitcase sluit de vrijdagavond af en speelt van 22.00 tot 24.00 uur. Zaterdagavond zijn er optredens van Going to the Beach (vanaf 19.00 uur), Whatever (van 22.00 tot 23.00 uur) en aansluitend Same & the Tubemann (Marco van Sambeek en Marcel Buijsman). Het overzicht van alle optredens is nog niet compleet, het volledige programma zal onder meer via Facebook bekend worden gemaakt.

Op zondagmiddag 29 november zijn er in de tent vanaf 13.00 uur activiteiten voor kinderen in de leeftijd van de basisschool. Er is een springkussen, schminken, knutselen en oud-Hollandse spelletjes. Er gaan ook geruchten dat Sinterklaas een kijkje komt nemen. Deze middag is gratis toegankelijk, voorwaarde is wel dat de kinderen onder begeleiding van ouders komen.

Een passe partout voor vrijdag en zaterdag kost per avond €5,-, voor het hele weekend €10,-. Kaarten zijn vanaf vrijdag 13 november af te halen in Het Cafeetje en bij Nauta Boek in Den Burg.