Loodzware opgave voor 'Potter'

Mark 'Potter' Oosterhuis staat voor een loodzware opgave bij zijn debuut op de Grand Slam of Darts. De Texelse darter is in zijn poule onder meer ingedeeld bij Michael van Gerwen, de nummer 1 van de wereld.

Naast Van Gerwen neemt Oosterhuis het op tegen Kim Huybregts en Steve West. Ondanks de zware loting ziet de darter kansen. "Het is een redelijk zware poule, maar dat zijn ze allemaal. In welke poule ik ook zit maakt mij niet zoveel uit. Het gas moet er sowieso op en als ik dat pedaal eenmaal gevonden heb zie ik zeker kansen om verder te komen", vertelt hij in een uitgebreid interview aan de redactie van Dartnieuws. Het officieuze WK wordt uitgezonden op RTL 7, Eurosport en Skysport. "Mark speelt zowel zaterdag-, zondag- als dinsdagavond zijn wedstrijden. Dit betekent een grote kijkdichtheid. We hadden de mogelijkheid om badges op zijn shirt te plaatsen, doelstelling was voor ons om zoveel mogelijk de naam "Texel" daarin terug te laten komen. Texel zal dus duidelijk herkenbaar in beeld komen met onder meer de "Texelse Vispecialist", "TexelWool", en "Tijd voor Texel" (VVV Texel)", vertelt zijn vader. Zijn wedstrijden worden ook Live op Skysport, Eurosport en RTL-7 uitgezonden. Zaterdag begint Oosterhuis direct tegen Van Gerwen. De eerste partij begint om 20.00 uur, Van Gerwen - Oosterhuis is de vijfde partij van de avond. De exacte tijd is dus afhankelijk van de duur van de eerste vier partijen. Op zondag speelt de Texelaar tegen Huybrechts en West. De volgorde is nog onduidelijk. De beste twee spelers van de poule gaan door naar de achtste finale, of Oosterhuis zich hiervoor weet te plaatsen weten we dinsdagavond. De Grand Slam of Darts is het enige toernooi waaraan zowel darters van de PDC als darters van de BDO meedoen.


Jeugdwedstrijd

Onder mooie omstandigheden maakten vijftien jeugdleden er zondag een mooie wedstrijd van op de Texelse Golfbaan. Dit bleek ook wel uit de scores die heel dicht bij elkaar lagen. Winnaar in deze categorie werd Dorian Wassenaar met 17 punten, tweede werd Elise Witte met 16 punten. De neary werd hier geslagen door Dorian Wassenaar. Winnaar bij de 9 holes stableford (paarse tees) werd Olivier Langedam en tweede Tessa Witte, zij sloegen ook beiden de neary in deze categorie. Bij de 18 holes stableford speelde Huub Schuijl een goede wedstrijd en sloeg en passant ook nog even een birdy op hole 13 hiermee werd hij de winnaar in deze categorie met 34 punten, 2e werd hier Liam Boom met 32 punten. De hoogste categorie, de 18 holes strokeplay werd gewonnen door Hugo Groothuis, 2e werd Jordy Schuijl.