Afbeelding
Foto: Collectie DEK

Martin Witte, 63 jaar slagwerker DEK

Martin Witte (73) is niet het oudste lid van DEK, met 63 jaar lidmaatschap is de slagwerker wel het langst lid.

Cor Smit was destijds tamboer bij DEK. Hij moest in dienst. ''Dan most jij maar op de trommel', zei mijn vader toen'', vertelt Witte over zijn begintijd. En zo geschiedde. Witte is een niet meer weg te denken schakel van de fanfare. Met de grote trom voor de buik (zie foto) sloeg hij de maat tijdens menig optocht, met het Strijden was hij er bij, tijdens de concerten verzorgde hij het slagwerk en hij was present bij de Taptoe en concoursen. ''Dirigent Bousma was best ambitieus. In de aanloop naar zo'n concours moesten we twee keer per week oefenen.'' Onverminderd energiek staat hij bij DEK nog steeds zijn mannetje, zoals hij ook lid is van de Kukiband, het seniorenorkest dat is samengesteld uit muzikanten van alle Texelse fanfares.


Uitslagen Gerrit Zijm 4 uurs race

"De MAB Motorcross kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement. Veel rijders, mooi weer en een uitstekende sfeer op deze liefdadigheidscross", laat de organisatie weten. Hieronder de belangrijkste uitslagen. De rest is te vinden op de website van de MAB Club.

Brommers: 1. Ben van der Star en Sharon Coevert; 2. Frank Gootjes en Chris Vlug; 3. Dave Gieles en Jim Boogaard.
50cc: 1. Kees Lichthart en Steef Jurre de Smit; 2. Timo Catshoek en Maylin Sterk; 3. Stan Witte en Tijmen Witte.
65cc en 85cc: 1. Tim Vlaar en Tim Dooijeweerd; 2. Tijme Goënga en Ray Boom; 3. Jeff Bruggeman en Nick Schra.
Zware motoren: 1. Christian van Dignum en Frank Ligthart; 2. Michel Hoenson, Jantinus Melman en Mike Gijsbertsen; 3. Danny van Remmerden, Tom Meijer en Bryan Mink.