Wat ik zeggen wou

Trouwen

In de krant van vrijdag 30 oktober. Als we willen trouwen op Texel op een mooie lokatie kost dat €600,-. Als we een wandeling maken en mooie foto`s maken, kost dat niets, want dan kunnen we genieten van al het moois dat Texel te bieden heeft. Er wordt toch al betaald als je wil trouwen op Texel?? Of niet ! Nog even en dan kan je als Texelaar ook nergens meer heen zonder te betalen. Mijn advies; Laten we open en vriendelijk blijven naar de mensen die van het eiland willen genieten en als ze er trouwen brengt het toch al GELD in het laatje!!!

Doe niet zo kinderachtig.

Ali Lijnes,

Den Burg


Compliment voor

mountainbikers

Mountainbiken en natuur. Een relatie die wel eens op gespannen voet lijkt te staan. Maandag verstuurde boswachter Erik van der Spek een opmerkelijk tweet: ''Bij controle gisteren zijn mountainbikers gecomplimenteerd voor het naleven van de gedragscode mountainbiken en kregen die mee.''

Mountainbikers rijden graag in de natuur, maar over de plek waar en de wijze waarop, verschillen de meningen. Als je veel mountainbikers diep in hun hart kijkt, zouden ze het liefst op elk pad crossen, maar natuurbeheerders en andere liefhebbers zien dat graag anders. Nu het 100 km-pad voorlopig nog op de lange baan is en het MTB-seizoen volop is aangebroken, laait de discussie weer op. Tussen natuurbeheerders en -liefhebbers enerzijds en mountainbikers anderzijds, en tussen MTB'ers onderling. Waar rijden ze wel en waar niet? Erik van der Spek is een enthousiast twitteraar over de natuur. Onlangs verzond hij een tweet waarin hij extra controles aankondigde. Dat bleef in MTB-kringen niet onbesproken.

Sinds enige tijd lezen zijn volgers ook berichten over de ''Gedragscode Mountainbiken''. Zoals: ''Fiets alleen daar waar het is toegestaan'', ''Benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets'', ''Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond, respecteer de natuur: plant én dier'' en ''Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk''. Het lijkt te werken, gezien de complimenten die zondag zijn uitgedeeld.