Belachelijk, niet verbazingwekkend en niet onlogisch. De reacties op het feit dat Staatsbosbeheer geld vraagt aan mensen die op terrein van SBB willen trouwen, zijn wisselend.

Matthy Zegers vindt het makkelijk verdienen. "Mijn zoon en schoondochter moesten ook €250,00 betalen om in het bos te trouwen waar nul komma nul voorzieningen waren. Vond het makkelijk verdienen voor SBB en daarbij ook nog kosten aan de gemeente betalen." Het betalen kwam vorige week in het nieuws, nadat raadslid Edo Kooiman had aangekaart dat een echtpaar het bos links had liggen als plek om te trouwen, nadat SBB €600,- had gevraagd. Marc Plomp vindt het niet onlogisch om geld te vragen. "Er worden enorme kosten gemaakt om de natuur te behouden en te verbeteren. Ook de extra mensuren die de beheerder weer nodig heeft kosten geld. Op natuurbeheer wordt volop bezuinigd, dus ik vind het niet onlogisch dat er een vergoeding gevraagd wordt voor activiteiten die daar niet thuishoren maar waar wel een maatschappelijke behoefte aan is. Je geniet dan toch van een bijzondere trouwlocatie." Volgens Henk Krop zou het meer geld opbrengen voor SBB als ze ook rekeningen zouden versturen aan de andere gebruikers van het bos zoals "scooters, paarden, bikers en golfkarretjes op voetpaden".

als we € 600 euro al een "vergoeding" gaan noemen zijn we op Texel wel op de goede weg lijkt mij. Mooi stukje Texel reclame weer.

·

Piet van BergeijkHet verbaasd me niets van Staatsbosbeheer. Past ook goed in het beeld van giften en subsidies die ze ontvangen om daarmee gebieden te kopen en een hek omheen te zetten.

Tsipora Het stimuleren van trouwgedrag in de bossen valt mogelijk niet onder de kerntaken van SBB.