Liesbeth Rijk leest 'Oma's kukeltjes'
Liesbeth Rijk leest 'Oma's kukeltjes' Foto: Bibliotheek Texel

Nederland Leest in de bibliotheek

Wethouder Hercules kreeg maandagochtend het eerste exemplaar van de verhalenbundel van Nederland Leest uitgereikt. Dit was het startsein van 'Nederland Leest' in de bibliotheek in Den Burg.

Hercules las het voorwoord van commissaris van de koning, Johan Remkes, voor, die aanhaalt "Wie een roman leest is te gast in een andere wereld". Daarna was de beurt aan zes Texelaars die een verhaal voorlazen. Er was veel belangstelling, zowel voor de voorgelezen verhalen als voor het cadeautje van de bibliotheek voor hun leden.

De actie in de bibliotheek is onderdeel van de landelijke actie Nederland Leest die van 1 tot en met 30 november voor de tiende keer op de agenda staat. Nederland Leest is een jaarlijks evenement ter bevordering van het lezen van boeken. De landelijke aftrap werd zondagochtend middels een champagneontbijt verricht in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. A.L. Snijders, de koning van het korte verhaal, stelde speciaal voor Nederland Leest een bundel samen met een staalkaart van Nederlandse korte verhalen.