Bij Texel'94 zit nu echt alles tegen

Texel'94 zit in de hoek waar de klappen vallen. Een ziekenboeg die uitpuilt en in voetballend opzicht niet gelukkig. Met een sterk aangepast team verloren de Texelaars uit met 3-0 van VIOS.

Ruben Duinker is net geopereerd, Sander de Haan heeft een kijkoperatie ondergaan en Pim de Lugt wacht op een oproep uit het ziekenhuis. Geblesseerd ook Pieter Jan Eelman en Lesley Koning. Twee andere basisspelers deden afbericht wegens een cursus en doelman Ali zit voor zijn werk nog in Schotland. Aan inzet ontbrak het zondag niet, maar met het gemis aan deze spelers ontbeert de ploeg van trainer Wesley Visser een stukje routine. VIOS uit Warmenhuizen staat niet bekend als een hoogvlieger, een ploeg waar je normaal gesproken niet van hoeft te verliezen, ook gezien de stand op de ranglijst. Texel'94 tien punten en VIOS zes. Winst of verlies zou een wereld van verschil zijn. Voor Texel'94 dus ''roeien met de riemen''. Aanvankelijk een gelijk opgaand spelbeeld, met de thuisploeg wat meer in balbezit, aan beide kanten veel inzet, er werden over en weer geen kansen weggegeven. Na een half uur viel toch de eerste tegentreffer uit een ongelukkige situatie. Een corner werd door Texel'94 weggekopt, waarna de bal bij een middenvelder van VIOS belandde. Die had van grote afstand een flinke poeier in gedachte, maar miste half. Maar via een Texelse speler veranderde de bal van richting, met een ''frommelgoal'' als resultaat. Texel'94 vocht na deze achterstand en zocht de aanval. Een hard schot van Yorgo Helleman suisde richting kruising, maar werd gestopt door de vijandige doelman. Daarna na Jeroen Vlaming de bal op het hoofd na een voorziet van Patrick Nieboer. Ook hier pech, de bal vloog via de verkeerde kant van de paal net naast. Doelman Dennis Schouwstra behoedde zijn ploeg enkele malen voor een grotere achterstand. Patrick Nieboer raakte geblesseerd en liet zich met rust vervangen door Cor Bijpost. Na de peptalk van trainer Visser tijdens de pauze trokken de Texelaars weer enthousiast te strijde. Maar al na twee minuten sloeg de stemming om. Tot verbijstering van Texel'94 legde de scheidsrechter al na twee minuten de bal op de stip. Een sliding van Niels van Zuilen werd zwaar bestraft nadat een tegenspeler er theatraal bij was gaan liggen. De strafschop belandde feilloos en onhoudbaar in de hoek. Om op de been te blijven trok Visser ''een blik'' A-junioren open, die eerder die dag al in Schagen hadden gespeeld. Maar aanvallend kon Texel'94 geen vuist maken, terwijl de spits van VIOS wél fraai wist te scoren. Dat bij de Texelaars alles tegenzit, bleek ook uit een gemiste strafschop. Maar die had slechts voor de statistiek geteld. Volgende week uit koploper Kleine Sluis.