Dames Tevoko komen iets tekort

De dames van Tevoko speelden afgelopen zaterdag tegen het verjongde Madjoe 2 uit Enkhuizen. De dames speelden met vlagen goed, maar helaas was het te kort voor een overwinning. De winst ging met 1-3 naar Madjoe 2.

De Texelse selectie (Ivet Former, Liedeke IJdens, Anne Sikma, Nienke Witte, Marike Oostra en Connie Joling) begon slecht aan de wedstrijd, in een mum van tijd stonden de dames achter met 3-10. Tevoko kon niet scoren doordat de verdediging van Madjoe uitstekend in elkaar stak. Na een time-out werd er wat slimmer gespeeld en pakte Tevoko her en der wat punten. Langzaamaan kwam Tevoko dichterbij maar het was Madjoe dat de winst met 22-25 naar zich toe trok. In de tweede set was het Tevoko die een voorsprong pakte en met mooie passes van onder andere Liedeke IJdens en Marike Oostra kon er weer ouderwets aangevallen worden. Ivet Former sloeg de ballen weer snoeihard naar de grond. Daarnaast werd er voor elke punt gestreden en lange ralleys werden nu wel in het voordeel beslist. Tevoko won de tweede set met 25-20. Helaas was het begin van de derde set identiek aan de eerste. De dames keken weer snel tegen een grote achterstand aan door eigen fouten. Toch liet Tevoko de kop niet hangen en vocht voor wat ze waard was. Ook nu kwamen de dames weer op gelijke hoogte. Tot het eind van de set was het spannend, maar met twee fouten op een stand van 23-23 ging de set naar Madjoe met 23-25. Tevoko was na het verliezen van de derde set teleurgesteld, maar ging toch weer positief het veld in om er nog een vijfde set uit te slepen. Maar Madjoe kreeg steeds meer vat op het spel van Tevoko en de Texelse selectie zakte wat in. De vierde set ging uiteindelijk ook verloren met 17-25. Door de 1-3 nederlaag staat Tevoko op een tiende plaats in de Promotieklasse.

Verlies G-team

Het G-team van Texel'94 heeft de uitwedstrijd tegen Schagen G2 met 6-1 verloren. Schagen staat bovenaan en had alles gewonnen. In de thuiswedstrijd had Texel al met 11-0 verloren. Texel'94 liep al snel achter de feiten aan. Op het kunstgras in Schagen stond het bij rust al 4-0. Na rust maakte hun spits die Ricardo heet na onze keeper Peter Breuer gepasseerd de 5-0. Op het eind van de tweede helft maakte hun donkere aanvoerder de 6-0 en vlak voor het eind maakte onze spits Ricardo Blom de 6-1 door een schot zo in hun doel te schieten. De keeper keek er alleen maar naar. Wij hadden geen enkele kans. Schagen maakte ook geen doelpunten meer. Eindstand 6-1 voor Schagen G2.