Erevoorzitter Ferry Zwanenburg is trots op 'zijn'  jongens, Gijs de Graaf en Hans Berbee.
Erevoorzitter Ferry Zwanenburg is trots op 'zijn' jongens, Gijs de Graaf en Hans Berbee. Foto: ZDH Den Hoorn

ZDH pakt koppositie

ZDH heeft dankzij een monsterzege op Callantsoog (1-10) en de nederlaag van concurrent AGSV bij Sint Boys (1-0) de koppositie in de vijfde klasse A veroverd.

De openingsfase was duidelijk voor ZDH, dat in het nieuwe felrode uittenue speelde. Twee doelpogingen van Jelmer Bomas leverden nog geen succes op, maar uit een penalty, toegekend na een overtreding op Kenny Witte, scoorde de aanvoerder wel: 0-1. Daarna waren er nog wat kansjes, maar pas tien minuten voor rust viel de tweede treffer. De keeper kon de bal na een hard schot van Remco Boogaard niet klemvast krijgen, waarna Jonas Leenhouts er als de kippen bij was. Daarna ging het hard. Een minuut later was het al 0-3. Hidde Struick speelde Bomas aan en die bood Gijs de Graaf een niet te missen kans. Uit een snel genomen corner belandde de bal daarna via Remco Boogaard voor de voeten van Witte, die vanaf de rand van het strafschopgebied via de paal doel trof: 0-4. Op slag van rust werd het ook nog 0-5. Remco Boogaard hield het overzicht en legde de bal terug op de inkomende De Graaf, die raak schoot in de lange hoek.

Na rust wilde ZDH doorgaan en niet verslappen. Inderdaad kreeg de ploeg kansen op meer doelpunten, maar uit een spaarzame tegenstoot scoorde Callantsoog zowaar 1-5. Na ruim een uur pakten de Zwaluwen de draad weer op. De Graaf scoorde na een dieptepass van Remco Boogaard 1-6, waarna Witte tweemaal doel trof. Op aangeven van Bomas scoorde hij 1-7, na een dieptepass van Guido Boogaard schoot hij met de buitenkantvoet de 1-8 binnen. Vijf minuten voor tijd onderschepte invaller Mike de Bruijn een terugspeelbal en tikte hij de bal door de benen van de keeper. Vlak voor tijd kwamen de dubbele cijfers op het scorebord. Remco Boogaard was voor de vierde keer de aangever, De Graaf scoorde zijn vierde treffer. De 1-10 betekende een verbetering van de grootste competitiezege van ZDH (sinds het bijhouden van de statistieken). Op 18 september 2011 wonnen de Hoornder met 9-0 van Watervogels. ZDH heeft uit 8 wedstrijden 21 punten vergaard (met een doelsaldo van 41-8), maar waarschijnlijk wordt de zege 7-0 zege op Kreileroord geschrapt, omdat deze ploeg zich heeft teruggetrokken. In dat geval komt Wieringerwaard in punten op gelijke hoogte, maar blijft het doelsaldo van ZDH veel beter. Komende zondag is de nieuwe koploper vrij, de week erop komt Vesdo naar Den Hoorn.

Al 600 deelnemers

Eneco strandrace

Beachbiking of strandracen is in opkomst. Voor de tweede wedstrijd van de Nationale Eneco strandracecompetitie worden zaterdag 21 november al meer dan zeshonderd beachbikers op Texel verwacht. En dat aantal kan nog flink oplopen. De organisatoren van het strandspektakel verwachten dat de tweede race in de competitie een van de zwaarste onderdelen van de titelstrijd van dit winterseizoen gaat worden. Het 46 kilometer lange parcours heeft Paal 17 als start- en finishplek en voert in noordelijke richting over het strand tot aan het keerpunt bij De Slufter waarna bij Paal 9 in het zuiden het tweede keerpunt is te vinden. Voor de strandracers zal de wedstrijd over het meestal zwaar te berijden Texelse strand een uitputtingsslag worden, zo verwachten de organisatoren. Paal 17 is hoofdsponsor van deze Paal 17 strandrace Texel. De start is om 12.00 uur, de prijsuitreiking om 14.00 uur.