Start van de tweede boscross nabij Bos en Duin.
Start van de tweede boscross nabij Bos en Duin. Foto: Willem Sangers

Lopers boscross op snelheid

Ideaal loopweer zondagochtend in de Dennen tijdens de tweede boscross. Er werden dan ook veel nieuwe persoonlijke records gelopen. Een aantal "start-to-runners" meldde zich voor de eerste keer bij een loopwedstrijd.

Bij de jeugd t/m 12 jaar kwamen elf atleten aan de start. Berber van der Duim was in 4.20 keurig eerste. Zij werd gevolgd door Tess van der Kerkhof en Esmee Ellen beiden in 4.25. Opvallend was dat de vijfde binnenkomende de eerste bij de jongens was: Joël Nooij was in 5.32 koploper, Aron Bakker volgde op de voet in 5.33, Daan Aberson was met zijn 6.18 derde bij de jongens over 1000 meter. Er waren persoonlijk records voor Pien Eelman, Berber van der Duim, Tess van der Kerkhof en Esmee Ellen. Bij de 1700 meter voor de D-jeugd was Dennie Banda in 6.06 zijn neefje Coen van der Kerkhof (6.16) net te snel af. Tijn Zeeman liep een nieuw persoonlijk record van 6.45. Ook bij de 2935 was de eerst binnenkomende een dame. Marieke Jonker uit Haarlem scoorde 12.42. Pieter Dogger uit Den Burg was met zijn 12.51 eerste man. Piet Kooij uit De Cocksdorp liep een nieuwe persoonlijke toptijd van 15.57 een verbetering met 42 seconden. De 5870 meter was een prooi voor Axel Garritsen uit Den Burg in 23.36, ook hij had een nieuw pr Margot van der Ven was met haar 28.16 eerste dame. Er waren verder nog persoonlijke records voor Cees Timmer en Judith van Bleijswijk. De snelste loper op de langste afstand (8805 meter) was Patrick Witte uit Ede in 34.40. Linda Tolsma uit Halsteren was snelste dame in 40.41. De volledige uitslag (met foto's) is te vinden op www.avtexel.nl. Over 14 dagen op zondag 15 november is de derde boscross.


Nichols belangrijk voor ZDH A1

ZDH A1 heeft op een zonnige zaterdagmiddag drie belangrijke punten overgehouden aan het duel met Wiron A1. De eerste helft waren de Zwaluwen voetballend beter, maar bleken de gasten uiterst effectief in de afronding. Na de thee kwamen de jonge Hoornders als herboren uit de kleedkamer en konden vrij eenvoudig uitlopen naar 5-2. ZDH bogen een 0-2 achterstand om in een 5-2 overwinning. Grote man aan Hoornder zijde was Bjorn Nichols die maar liefst driemaal het net wist te vinden. Eenmaal had hij hiervoor een strafschop nodig. De andere twee doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Tim Arends en Tom Woestenberg. Theus Bakker werd nog met rood van het veld gestuurd.