Nederland Leest.
Nederland Leest. Foto: Bibliotheek Texel

Wethouder Hercules geeft

startsein Nederland Leest

De campagne Nederland Leest viert in november haar tiende verjaardag met het korte verhaal. Schrijver A.L. Snijders, bekend van zijn zeer korte verhalen (ZKV), stelde een speciale verhalenbundel samen, die volwassen bibliotheekleden vanaf 1 november gratis ontvangen.

In bibliotheek Texel gaat Nederland Leest maandagochtend 2 november feestelijk van start. Wethouder Hercules leest om 10.30 uur een kort verhaal voor uit de cadeaubundel. Daarna is het de beurt aan enkele winnaars van het Texelfonds verhalen festival van 2014. Dit zijn Aris Bremer, Corrie Timmer, Gré Dros, Berth Boogaard en Liesbeth Rijk. Zij zullen een kort verhaal van eigen hand voorlezen. Publiek is van harte welkom bij deze feestelijke start van Nederland Leest. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Ook nieuwe leden ontvangen het cadeauboek in november, zolang de voorraad strekt.


Huisman en Betsema winnen Rabotop

Mountainbikers Dave Huisman en Denise Betsema hebben de winst op hun naam geschreven tijdens de Rabotop competitie. De junior Huisman en dame Betsema kwamen zondag beide met een ruime voorsprong over de finish. Vanaf het startschot wisten de Texelse renners een gat te slaan met hun concurrenten en bouwden hun voorspong uit tot ongeveer 2 minuten. Als derde junior eindigde Sjors Jimmink. Het afwisselende en zonnige parcours in Hoorn bestond uit technische stukken door het bos, snelle stukken over het strand en over het fietspad. Een parcours waar de Texelse deelnemers goed tot hun recht kwamen. In de categorie 11/12 jaar reden Pelle van Onzen en Diederick Jimmink weer een top tien uitslag (zevende en achtste). Lola Bakker werd eerste meisje in de categorie 13/ 14 jaar. De vierde Rabotop wordt over twee weken verreden in Spaarnwoude.