Josephine Hercules, Lieke Zoetelief, trainer Fred Schonenberg, Lotte Schermel en Marit Stark.
Josephine Hercules, Lieke Zoetelief, trainer Fred Schonenberg, Lotte Schermel en Marit Stark. Foto: Shima

Vijf prijzen Shima bij

internationaal toernooi

Vier Karateka's van Budovereniging Shima reisden afgelopen zaterdag af naar Hendrik-Ido-Ambacht voor een internationaal toernooi. Zij kwamen met maar liefst vijf medailles terug.

Lotte Schermel, Marit Stark, Lieke Zoetelief en Josephine Hercules deden met maar liefst 268 anderen mee aan het toernooi. De deelnemers vertegenwoordigden twintig verschillende clubs, uit onder meer de Verenigde Staten, Griekenland en Denemarken. Het was een spannend, uitdagend, maar vooral erg gezellig toernooi. De Texelaars zijn flink in de prijzen gevallen: Lotte won brons met het vechten, Josephine won goud met haar kata (loopvorm) en brons met haar wapenkata en Marit won brons met haar kata en goud met haar wapenkata. Marit had voor het eerst een wapenkata gelopen met waaiers. Zoals bij ieder toernooi hebben de Karateka's erg van de dag genoten en veel bijgeleerd. Ook hebben zij oude vrienden weer gezien en nieuwe vrienden gemaakt. "Al met al een zeer geslaagd toernooi", stellen de Texelse deelneemsters en hun trainer vast.

Shima geeft karateles op dinsdag en vrijdag. Voor kinderen tot en met 12 jaar gebeurt dat van 17.30 uur tot 18.30 uur. Van 18.30 uur tot 19.30 uur voor de groep van 12 jaar jaar en ouder. Er kunnen vrijblijvend twee proeflessen gevolgd worden. De lessen worden gegeven in de spiegelzaal bij sporthal Ons Genoegen. Meer informatie op www.shimatexel.nl of mail naar shimatexel@gmail.com.


Ledenvergadering LTO Texel

LTO Noord KAVB afdeling Texel houdt op dinsdag 27 oktober a.s. om 20.00 uur haar ledenvergadering in Stayokay. Na de pauze vertelt Wiebren van Stralen, beleidsadviseur Milieu van LTO, de leden over milieuzaken zoals mest en fosfaatrechten.