Het team van Therapie Wolf bij de praktijk aan de Jonkerstraat.
Het team van Therapie Wolf bij de praktijk aan de Jonkerstraat. Foto: Gerard Timmerman

Therapie Wolf: praktijk met een nieuwe naam en een nieuwe stijl

Therapie Wolf: de nieuwe naam voor Fysiotherapie Texel, de praktijk aan de Jonkerstraat.

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe naam en uitstraling en daarom presenteert de multidisciplinaire praktijk zich met ingang van oktober 2015 als: Therapie Wolf. Daarmee speelt Therapie Wolf in op huidige ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en zorg en heeft daarom verschillende en uiteenlopende disciplines onder één dak in de praktijk. De naam is ontstaan aan de hand van brainstormsessies met het eigen team en is een knipoog aan Bernard Wolf, die in 1977 de praktijk oprichtte. Het hele project is begeleid door Patricia Andersen uit Oosterend. Zij is directeur van de Amsterdamse Dartgroup (www.dartgroup.nl).

Multidisciplinair

In de loop der jaren is Fysiotherapie Texel uitgegroeid tot een multidisciplinair behandelcentrum met veel ervaring en kennis over het behandelen van baby's, kinderen, volwassenen en ouderen met complexe problematiek en neurologische aandoeningen. Naast algemene fysiotherapie, geriatrie fysiotherapie en fysiotherapie voor kinderen, biedt Therapie Wolf ook ergotherapie, oefentherapie, logopedie, maatschappelijk werk, psychologie, diëtetiek en personal training. Een voorbeeld van de multidisciplinaire samenwerking is de in 2005 opgerichte Valpolikliniek. Hier worden bezoekers onderzocht op hun valrisico. In de praktijk kan men een behandeltraject volgen om het valrisico te verminderen. Een ander voorbeeld van de multidisciplinaire samenwerking is de poliklinische revalidatie en de behandeling van chronische pijn patiënten. Wanneer dat gewenst of noodzakelijk is werken de behandelaars samen om de juiste ondersteuning te bieden bij het optimaal functioneren binnen de leef- en werkomgeving. Hierbij staat de hulpvraag van de patiënt centraal. Deze multidisciplinaire samenwerking waarborgt dat een behandeling kan worden aangeboden met de grootste kans op een bevredigend behandelresultaat. Deze samenwerking wordt ook gesymboliseerd in het nieuwe logo. Iedere discipline voert een eigen kleur, deze zijn terug te vinden in de kleuren van het logo en lopen symbolisch in elkaar over en verenigen zich in de "Wolf".

Na een aantal verbouwingen heeft Therapie Wolf zich kunnen vormen in de praktijk die het nu is en is het pand aan de Jonkerstraat uitgegroeid tot een mooie praktijkruimte waarin diverse ruimtes beschikbaar zijn om behandelingen op maat aan te bieden. De oefenruimte bestaat uit een ruime zaal waarbij zowel individuele als behandelingen in groepsverband plaatsvinden. Er zijn kleinere behandelkamers waarin ruimte is voor individuele behandeling en waarbij de privacy wordt gewaarborgd.

Meer informatie over Therapie Wolf kunt u vinden op onze website: www.therapiewolf.nl

Afbeelding