Kampioenschap

Klaverjassen

Klaverjasclub Den Burg houdt op 30 oktober het jaarlijkse Texels Kampioenschap. Klaverjasclub Den Burg organiseert al jaren het Texels Kampioenschap. Het kampioenschap wordt gespeeld in het gebouw van de Kotex aan het Paelwerck te Den Burg en duurt vijf avonden in de periode oktober tot en met februari. De eerste speelavond is op vrijdag 30 oktober en begint om 20:00 uur. De andere speeldata staan nog niet helemaal vast. In het algemeen wordt - met uitzondering van december - op de laatste vrijdag van de maand gespeeld. Het inschrijfgeld bedraagt €15,- per koppel. Per speelronde zijn er leuke prijzen te winnen, daarnaast wordt een verloting gehouden. Aanmelden kan bij Piet Moree (telefoon 06 - 48684597 of op de wedstrijdavond zelf.


Meditatiecursus

Bij de Aleph in de Weverstraat start binnenkort een meditatiecursus. Er wordt met twee soorten beoefening gewerkt. Arjan Erkelens: ''Het betreden van rust waar we oefenen om aanwezig te zijn en pauze te nemen van alles wat ons bezighoudt en als tweede de daadwerkelijke meditatie, waar we de subtiele energieën in onszelf leren sturen. Inspiratie is dit keer de spirituele anatomie van het Oude India. We behandelen en werken met een aantal fundamentele Sanskriet begrippen, die ons helpen de werking van ons bewustzijn beter te begrijpen.'' De serie beslaat tien bijeenkomsten om de week, op maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur of maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Informatie en opgave: Arien van Erkelens, 06 22101067, info@inbalansoptexel.nl


Breien tegen

kinderkanker

De breiclub van Truus Zoetelief heeft dit jaar €7000,- overgemaakt aan Kika. De collecte heeft €133,33 opgebracht. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar kinderkanker. Momenteel geneest driekwart van de kinderen. Om dit percentage omhoog te krijgen is nog veel geld nodig. De stichting streeft ernaar de ziekte beheersbaar te maken. Ze hopen dat dit doel in 2025 bereikt is. De vrijwilligsters breien al jaren en hebben inmiddels een groot bedrag bij elkaar gebracht. Lezers die ook willen breien, kunnen contact opnemen met Truus Zoetelief, Paelwerck 13 in Den Burg, tel. 312890. Wol om te breien is ook welkom.