Texelse MTB'ers sterk op Rabotop NH

Aangelopen remmen, vastlopende schakelsystemen, steile trappen en veel modder. Kenmerkend voor de tweede wedstrijd van de Rabotop Noord-Holland in Enkhuizen. De junioren Dave Huijsman en Sjors Jimmink gingen van start toen het parcours nog enigszins droog was. Maar hier kwam door de vele regen al snel verandering in. Vanaf de start kon Huijsman aansluiten bij zijn concurrent en veldrijder Stanley Beerepoot. Na twee rondes wist de veldrijder - die duidelijk in zijn voordeel was op het gladde en natte parcours, een voorsprong te nemen op Huijsman. Huijsman finishte als tweede en moest ook zijn leiderschap in het algemeen klassement afstaan aan Beerepoot. Voor Jimmink zat er zondag niet meer in dan een vijfde plaats. Rick Bakker uit Den Hoorn moest genoegen nemen met plaats 15. Bij de dames ging de overwinning naar Denise Betsema (zie pagina 7). Haar moeder Simone Betsema eindigde op de achtste plaats. In de jeugdcategorie gingen Lola Bakker, Pelle van Onzen, Diederick Jimmink en Jur van der Star van start. Pelle reed vorige wedstrijd nog lek, nu kwam hij het beste tot zijn recht. ,,Ik dacht eigenlijk dat ik zevende was geworden ofzo. Maar toen ik was gefinished moest ik gelijk naar de prijsuitreiking komen om mijn vierde prijs in ontvangst te nemen!", sprak de trotse Van Onzen die ruim 20 andere renners achter zich liet. Jimmink reed nu geen top tien en moest genoegen nemen met de 12e plaats. Nieuwkomeling Van der Star werd 16e. In de categorie 13/14 reden Dennis Bakker en Lola en Marit Bakker. Lola finishte al eerste Texelaar op de 20e plek. Op plaats 25 en 27 eindigde Dennis en Marit.


Schapen kijken

In het artikel over de gids ''Schapen kijken op Texel'' ontbraken de namen van alle illustratoren. Het betreft: Cecile de Boer, Kittie Markus, Pieternel Geurtz, Maurice Christo van Meijel, Rebecca Geskus, Sytske Dijksen en Lien van der Star.


Houtkunst

Het Houtkunstfestival dat zaterdag 24 oktober bij de Scholleboe zou worden gehouden, is afgelast. Volgens de organisatie komt het er door omstandigheden helaas niet van.