Winst Texel'94 tegen DWOW

Ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen. Het voetbal dat Texel'94 en tegenstander DWOW zondag lieten zien was niet hoogstaand, de Texelaars behaalden mede dankzij veel strijdlust wel een zwaarbevochten 2-0 overwinning.

In de derde klasse A waarin Texel'94 speelt, zijn de verschillen klein. Nummer één kan bij wijze van spreken zomaar van nummer laatst verliezen. De wedstrijd tegen DWOW was voor Texel'94 een zogeheten zes punten wedstrijd. Bij winst kijkt de ploeg als subtopper omhoog, verlies zou uitzicht bieden op de onderste regionen. Genoeg op het spel, met als complicerende factor een ziekenboeg die steeds volloopt. Pieter Jan Eelman sloot zich aan in de lange rij blessures en verhinderingen en doelman Ali Smit verblijft voor zijn baan bij Defensie in Schotland. Zijn stand-in Dennis Schouwstra raakte vrijdag geblesseerd in de zaal, zodat zondag verdediger Ruben Duinker onder de lat stond. Dat pakte goed uit, hij stuurde zijn ploeggenoten van achter uit goed aan en wist de balletje te pareren. Voetballend ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. Texel'94 kwam snel op voorsprong toen de doelman van DWOW een schot niet goed wist te pareren en Jeroen Vlaming goed doorliep en de bal beheerst in het lege doel kopte. Maar in plaats dat het lekker ging lopen, lukte er daarna maar weinig meer. Veel balverlies, verloren duels, onzuivere passes, etc. De ploeg liep in deze fase achter de feiten aan, raakte in de verdrukking en kwam een paar keer goed weg, mede dankzij goed keeperswerk van Ruben Duinker en doordat de tegenstander onzuiver was in de afronding. Trainer Wesley Visser sprak zijn ploeg tijdens de rust stevig toe, bracht Patrick Nieboer in de ploeg voor de geblesseerde Pim de Lugt en wijzigde de tactiek. Dat had effect. Na rust golfde het spel heen en weer, aan beide zijden werd gevaar gecreëerd. Texel'94 kwam een aantal keren goed weg en wederom behoedde Duinker zijn ploeg voor een tegengoal. Teun Eelman kwam in de ploeg en nam het vijandige doel op de korrel, evenals Yorgo Helleman en Bart de Lugt. Maar ook de doelman van DWOW stond zijn mannetje. Het bleef spannend, de bevrijdende tweede goal viel pas tegen het einde van de wedstrijd. Patrick Nieboer zette vanaf de linkerflank goed door en plaatste zijn voorzet laag voor de goal. Yorgo Helleman kon er net niet bij, maar Jesper Arkenbout trof vanaf de tweede paal wel doel. Via de binnenkant van de paal zag hij zijn inzet achter de doelman verdwijnen (2-0).

Dankzij de overwinning klimt Texel'94 naar de zevende plaats, op drie punten afstand van nummer twee VVW. In de subtop, met uitzicht op de top. Achteroverleunen is er niet bij, voor komende zondag staat het bekerduel tegen Purmersteijn op het programma. Een pittige tegenstander die bovenaan in de eerste klasse A staat.