Chris Boersen op het podium in Lelystad.
Chris Boersen op het podium in Lelystad. Foto: ASF racing productions.

Chris Boersen op podium NK

Chris Boersen uit De Koog is derde geworden op het Open Nederlands Kampioenschap Stockcars in Lelystad. De wedstrijd werd in tegenstelling tot de meeste wedstrijden verreden op asfalt.

"Het grote verschil tussen asfalt en klei is dat het op asfalt een stuk nauwer komt. Elke millimeter die je bijstelt aan je auto, merk je op de baan. Daarnaast heb je op het asfalt meer grip", legt Chris Boersen uit. In Lelystad werden drie manches gereden, waarmee punten voor de startplek van de finale behaald konden worden. De Koger werd achtereenvolgend derde, vijfde en achtste. Het leverde hem een vierde plaats op de startrij van de finale op. Voor hem startte Pascal Spigt. De oud-Texelaar woont tegenwoordig in Julianadorp, maar rijdt en sleutelt nog altijd op Texel. Hij werd uiteindelijk vijfde. Ook oud-gediende Peter Boersen deed mee. Hij reed in de Stockcar van zijn zoon Ben die op Aruba woont en logischerwijs niet altijd van de partij is. Peter Boersen viel helaas uit. Voor zoon Chris was de podiumplek een afsluiter van een succesvol seizoen, dat lastig begon. In het speedweekend op Texel kwam hij nog hard in aanraking met de muur wat hem een hersenschudding opleverde. Het remde hem niet af, in tegenstelling. Zo won hij de tweede Texelse race en werd hij vierde in Sint Maarten. Ondanks dat het seizoen er op zit, staat Boersen een drukke winter te wachten. De huidige auto staat te koop en volgend jaar staat hij aan de start met een nieuwe auto. Die moet de komende maanden gebouwd gaan worden.

Verlies G-team

Texel'94 G1 heeft op eigen veld met 0-4 verloren van De Zouaven G1. De uitwedstrijd werd nog met 3-1 gewonnen, Ricardo Blom was toen de grote man. Hij ontbrak ditmaal wegens een blessure. Texel'94 kwam met 0-1 achter door een doelpunt van de nummer 4 van De Zouaven die de bal kreeg aangespeeld en de bal zo langs de keeper schoot. De 0-2 werd gescoord nadat laatste man Davey Voorend de bal verspeelde. het werd voor rust ook nog 0-3. Texel'94 kwam niet verder dan schoten van Jeffrey Kolk en Kees van der Vis. De keeper van De Zouaven hield ze makkelijk tegen, In de tweede helft was De Zouaven veel in de aanval, maar hun schoten hadden weinig succes. De verdediging van Texel '94 werkte veel ballen weg en de schade bleef beperkt, mede door goed werd van keeper Peter Breuer. Aan het einde van de tweede helft maakte de nummer 4 van De Zouaven zijn vierde doelpunt. "Wij hadden geen kans in de tweede helft. Eindstand 0-4 voor De Zouaven", laat Jos Bakker van het G-team weten.