Schilderij van 't Sandershuus aan 't Skillepaadje, één van de werken van Bettine Herbst.
Schilderij van 't Sandershuus aan 't Skillepaadje, één van de werken van Bettine Herbst. Foto: Bettine Herbst

Texelse bouwkunst op expositie

Het hofje in de Weverstraat, Het Sandershuus op de Hogeberg en andere schilderijen met Texelse bouwwerken zijn te zien op een expositie op 23, 24 en 25 oktober in De Hof in De Koog.

Het betreft oliepastels die zijn gemaakt door Bettine Herbst, Texelliefhebber en schilder van bouwkunst. Te zien zijn circa 25 schilderijen van pittoreske straatbeelden in Oosterend, Oudeschild en andere dorpen, boerderijen, schuren en andere bouwwerken. De expositie is een initiatief van Corien Kuip-Groenendijk en Veronica van Beek uit De Koog. Corien: ''Veronica en ik hebben haar gelijktijdig ontdekt op de Facebookpagina 'Texel mijn eiland' waarop Texel-liefhebbers beelden en informatie uitwisselen. We waren zo onder de indruk van het werk dat we allebei, zonder dat wij het van elkaar wisten, vonden dat dit werk op Texel geëxposeerd moest worden. Schilderijen die voor de bewoners van Texel buitengewoon boeiend zijn, als ook voor de gasten van ons eiland. Centraal staat het werk van deze Duitse kunstenares, daarnaast hangen er enkele Texelse landschapsimpressies die zijn geschilderd door Veronica van Beek en Corien Kuip-Groenendijk.

De tentoonstelling is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur, onder het genot van een kopje koffie kan de kunst worden besproken.