Wintertijd Challenge op Texel

In de nacht van 24 op 25 oktober worden door heel het land Wintertijd Challenges gehouden om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Voor de vierde achtereenvolgende keer wordt de challenge ook op Texel gehouden.

Op een ludieke en leuke manier wordt er geld ingezameld voor het goede doel. Idee is dat hardlopers, wandelaars en mountainbikers om 3.05 uur 's nachts allemaal tegelijkertijd aankomen op camping de Bremakker. Op dat moment is het weer 2.05 uur en hebben de deelnemers het laatste uur met hun activiteit geen tijd verloren. Hardlopers en wandelaars worden met bussen van (en kosteloos beschikbaar gesteld door) Texel Tours weer naar Den Burg gebracht.

Voor hardlopers en wandelaars is er een route uitgezet van 5 km, 10 km of 16 km vanaf Den Burg, in de Parkstraat bij café De Slock, naar camping De Bremakker. Er wordt dus niet gelijktijdig gestart, maar deelnemers moeten vertrekken op de geschatte eindtijd die ze er denken over te doen. De praktijk is dat er in groepjes gestart wordt van deelnemers die denken er even lang over te doen. Er staat bij de start een klok die terug telt. Inschrijving en verdere informatie is te vinden op www.wintertijdchallenge.nl,

Vanaf 00.30 tot 2.15 uur zijn er vrijwilligers bij café De Slock in Den Burg waar ter plekke ook nog ingeschreven kan worden. Voor degenen die het niet zien zitten om mee te doen, maar het wel leuk vinden het goede doel te steunen, is er de mogelijkheid om op dezelfde website de challenge of een individuele deelnemer te sponsoren.


Giskes erelid

van L!M!TS

Oud-burgemeester Francine Giskes is woensdag bij haar afscheid benoemd tot erelid van L!M!TS.

Dat is een organisatie van Texelse jongeren en ouders, Young 4 Ever en de Brijder die zich inspant om jongeren bewust te maken van de risico's van drugs- en alcoholgebruik. Giskes had Texelaars gevraagd voor haar afscheid niet met cadeaus aan te komen, maar een gift te doen aan L!M!TS. Een woordvoerder van de Brijder prees Giskes tijdens de afscheidsreceptie op het gemeentehuis voor haar inspanningen om de risico's van drank en drugs op de agenda te zetten. "Giskes is voor ons een pionier geweest." L!M!TS bestaat in twee delen. L!M!TS zelf (jongeren) en L!M!TS XL waarin ouders zijn vertegenwoordigd. De groep richt zich op objectieve en 'open minded' voorlichting over veilig alcohol- en drugsgebruik.