Jaap de Graaf- Bokaal in manege Akenburg

In manege Akenburg aan de Akenbuurt bij Den Burg staat op zondag acht november start de mencompetitie om de Jaap de Graaf-bokaal. Dit zijn wedstrijden met een dressuurproef en een vaardigheidsproef plus een finalewedstrijd. Ook is er de mogelijkheid om zich op te geven voor een officiƫle dressuurproef (voor winstpunten) die 's morgens voor de Jaap de Graaf-bokaal gehouden wordt in de maanden november, januari en maart. Voor meer inlichtingen en opgave (tot en met 25 oktober) Johanna van der Zwaag en Ans de Graaf: Telefoonnummer: 313551.


Dynamic Tennis zoekt nieuwe leden

In sporthal Ons Genoegen wordt iedere week van 17.00 uur tot 18.00 uur Dynamic Tennis gespeeld.

Dynamic Tennis is een racketsport die het midden houdt tussen tennis en tafeltennis, waarbij de voordelen van beide sporten zijn gecombineerd. Het wordt gespeeld met lichte materialen, blessures zijn mede daardoor een uitzondering. Dynamic Tennis wordt gespeeld met een lichtgewicht foambal die dezelfde afmeting en eigenschappen heeft als een normale tennisbal. De foambal gaat echter veel minder hard en kost nagenoeg geen kracht om de bal te spelen. Bent u toe aan wat extra lichaamsbeweging? Dan is Dynamic Tennis wellicht de sport die u zoekt. Hebt u zin om hier aan mee te doen dan kunt u langskomen op dinsdagmiddag om 17.00 uur in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. (met uitzondering van schoolvakanties) Meer informatie, neem dan contact op met Connie Joling van Sportservice Texel 0222-322815 of mail naar sportservicetexel@texel.com.


"Met de kop op de zee" voor Gollards

Dirk Vinke en Jan Beijert hebben woensdag namens het Texelfonds een exemplaar van het boek 'Met de kop op Zee' overhandigd aan de bewoners van de Gollards. In de 'visserijbijbel' staan veel, bijzondere en leuke verhalen over kleurrijke figuren uit de visserijwereld. Ook alle gegevens over Texelse kotters ontbreken niet. Ook leuk om te weten: de visserijbijbel weegt maar liefst vijf kilo en bevat 461 bladzijden! "Veel dank voor dit mooie cadeau namens alle bewoners en de medewerkers van de Gollards", schrijft een medewerker van de Gollards.