Tweede interland Hugo Groothuis

Hugo Groothuis uit De Cocksdorp heeft afgelopen weekend zijn tweede golfinterland gespeeld met het Nederlandse Golfteam tegen de jeugd van België.

Op golfbaan Kampenhout bij Brussel streden zes jongens en vier meisjes tot en met 12 jaar oud om de overwinning. Zaterdag speelde Hugo twee ronden. Samen met Benjamin Reuter won hij overtuigend met 7&6 de zogeheten FBBB (four ball better ball). Daarbij spelen twee spelers als partners. Zaterdagmiddag wonnen Hugo en Benjamin de Foursomes met 3&1. Dat is een spelvorm waarbij twee spelers met één bal spelen en om de beurt slaan. Zondagmorgen speelde Hugo single en die wedstrijd verloor hij op de achttiende hole. Nederland won met 15-5 van Belgie.


Lesbos

Flesjes shampoo, douchegel en bodylotion die Ingrid Spelt uit Den Burg had meegekregen van particulieren op Texel om uit te delen aan vluchtelingen op Lesbos zijn goed terecht gekomen. Dat heeft Spelt, die voor een reportage op Lesbos was, "Ik heb de spullen aan de stichting Bootvluchteling gegeven. Zij hebben ze uitgedeeld bij uitdelen van water. De vluchtelingen waren er blij mee."