Raad van Toezicht STIFT gevormd

Kees Turnhout, oud-commandant van het KIM in Den Helder, is voorzitter van de Raad van Toezicht van het toeristisch investeringsfonds STIFT geworden.

Dat blijkt uit een brief die het college aan de raad heeft gestuurd. Turnhout zwaaide recent na bijna veertig jaar af bij de Koninklijke Marine. Hij is lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Top van Holland (een stichting die alle initiatieven en activiteiten in Den Helder met betrekking tot de promotie van het wonen, werken en recreëren bundelt en stroomlijnt) en hij is secretaris van Sail Den Helder.

De andere leden die in de Raad van Toezicht van STIFT zijn gekomen, zijn Jan Lancee die recent de erepenning van de gemeente kreeg voor zijn inzet voor de OSG, Jolanda Kamphuis (werkt in het dagelijks leven bij De Krim en in de Raad van Advies van de VVV) en wethouder Hennie Huisman. De investeringsstrategie van STIFT is één van de eerste zaken waar de nieuwe Raad van Toezicht zich over gaat buigen.

Het bestuur van STIFT wordt sinds juli gevormd door Nel Eelman (voorzitter), Jan Frederici (secretaris) en Marius Kikkert (penningmeester). Volgens de raadsinformatiebrief van het college heeft het nieuwe bestuur de eerste aanvragen inmiddels in behandeling genomen.