Spierfonds haalt €998,28 op

De vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds hebben tijdens de collecteweek van 13 tot en met 19 september een prachtige opbrengst van €998,28 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. "De inzet van onze vrijwilligers is onmisbaar. De collectanten en donateurs maken mogelijk dat het fonds in het komende jaar meer onderzoek naar spierziekten kan financieren", aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte- & vrijwilligersorganisatie Prinses Beatrix Spierfonds.


Radio Texel

Radio Texel doet woensdagmiddag rechtstreeks verslag van de buitengewone raadsvergadering waarin Francine Giskes afscheid neemt als burgemeester van Texel. De vergadering begint om 16.15 uur en duurt tot 18.00 uur. Van 19.00 tot 21.00 uur is er in het gemeentehuis een afscheidsreceptie waarbij iedereen afscheid van de burgemeester kan nemen.


Fittest voor

55-plussers

Mensen in beweging krijgen. Ze inzicht geven in hun beweegpatroon en hun conditie. Dat is de bedoeling van de Fittest voor bewoners van Texel van 55 jaar en ouder. Op woensdag 21 oktober 2015 in de spiegelzaal van Sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

De fittest, georganiseerd door Sportservice Texel in samenwerking met Texels Welzijn, zal gehouden worden tussen 16.00 uur en 20.30 uur. De test (conditie, oog-hand coördinatie, reactiesnelheid, lenigheid etc.) duurt ongeveer een uur en na afloop van de test kunnen de deelnemers zich laten adviseren over bewegen.
Deelnemers kunnen vervolgens zich opgeven voor een bewegingsintroductieprogramma, dat acht weken duurt, en -voor zover mogelijk- in alle dorpen op Texel wordt gegeven. Ook kunnen ze een overzicht mee krijgen van wat er allemaal te doen is qua beweging.

Opgave kan via een mail naar sportservicetexel@texel.com of u kunt contact opnemen met Connie Joling van Sportservice Texel 0222-322815.