Bloederige figuren in en rond De Koog.
Bloederige figuren in en rond De Koog. Foto: Duncan Whyte.

Mysterie van de bruid ontrafeld

Enge figuren met kettingzagen, bebloede gezichten en uit het donker opdoemende quads. Het was griezelen geblazen tijdens "Het mysterie van de bruid", een zeer geslaagde spooktocht die vrijdagavond werd gehouden in en rond De Koog.

De belangstelling was enorm. meer dan honderd mensen hadden zich opgegeven voor de tocht die begon bij de schapenboet in De Nederlanden nabij de parkeerplaats van paal 21. De reacties waren lovend. "Wat goed in elkaar gezet. Heel veel schrikmomenten. Goed uitgezet parcours door bos, over strand en de camping. Echt hulde aan de organisatie", vertelt één van de deelnemers. De vraag was wie de bruid en alle aanwezigen had vermoord. Het was de buurman die eigenlijk de grote liefde was van de bruid. De bruid trouwde echter om het geld. Uiteindelijk losten zeven groepen het mysterie op, maar de winnaars legden het ook nog eens goed uit. "De kinderen vonden het heel spannend. Het spook met de cirkelzaag was voor hen het spannendste van de hele avond. Aan het einde van de spooktocht stonden ze bij KNRM (aan de Badweg) klaar met broodjes knakworst (broodje vinger), maar een aantal kinderen was te misselijk en sloeg het broodje over", laat de organisatie desgevraagd weten. De spooktocht eindigde in discotheek De Toekomst die ook helemaal op het thema was aangepast. De kinderen kregen groene limonade met een oogbal er in en De Toekomst was omgetoverd tot spookhuis met enge geluiden, spinnenwebben en heel veel rook.


Spreekuur Visio in Bibliotheek

Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt op maandag 26 oktober van 10 tot 12 uur spreekuur in de bibliotheek in de Drijverstraat in Den Burg. Iedereen kan langskomen voor advies of het uitproberen van hulpmiddelen, men hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.Het spreekuur is bedoeld voor volwassenen en kinderen die zelf slechtziend of blind zijn, maar ook mensen die professioneel of persoonlijk bij iemand met een visuele handicap betrokken zijn kunnen met vragen bij Visio terecht.