Incompleet Texel verliest met 2-3

Het eerste doelpunt was voor Texel'94, maar de overwinning ging toch naar White Stones.

De zaalvoetballers uit Egmond aan Zee wonnen vrijdagavond in sporthal Ons Genoegen in Den Burg met 2-3. Texel streed voor wat het waard was, maar had de pech niet compleet te zijn. Topscorer Pieter Jan Eelman ontbrak en in de tweede helft viel Lesley Koning uit nadat hij een opdoffer van een tegenstander had gehad. Koning brak zijn neus en is naar verwachting een paar weken uitgeschakeld.

Pim de Lugt opende in Ons Genoegen aanvankelijk de score tegen de gasten uit Egmond aan Zee. Texel werkte er hard voor en het punt was verdiend. Na de rust werden de White Stones sterker, waarna het tot 1-3 kwam. Het uitvallen van Koning had Texel geen goed gedaan. Het tij leek nog te keren toen Ralph Slik er een paar minuten voor tijd de 2-3 scoorde. Het publiek mengde zich in de strijd in de hoop Texel alsnog naar een gelijkspel te schreeuwen, maar de ploeg kwam volgens coach Martijn de Veij net een paar minuten tekort voor een gelijkmaker. Keeper Ali Smit verrichtte diverse reddingen en voorkwam daarmee een verdere achterstand van het team.

Texel staat na vijf gespeelde wedstrijden op de vijfde plaats in de eerste divisie, het eennahoogste niveau in het landelijke zaalvoetbal. White Stones staan bovenaan in de ranglijst. Komende vrijdag spelen de futsallers van Texel'94 in Den Helder een derby tegen MSV-Zeemacht. Die wedstrijd begint om 20.45 uur in sporthal De Burg in de marinestad. Volgens De Veij is het team dan naar verwachting nog niet compleet. "We moeten nog wat oplossingen bedenken. Het is op het moment even niet anders." MSV Zeemacht staat op de vierde plaats in de ranglijst en heeft twee punten meer dan Texel.