Oosterend loopt na vier duels

tegen eerste nederlaag op

Na de drie overwinningen op rij en een goed gevoel was zondag Vesdo de tegenstander van SVO. Al vanaf de eerste minuut kregen de Strenders kansen. Jeroen Abma en Ed de Vries wisten de kansen niet om te zetten in een doelpunt.

De eerste twintig minuten zette SVO goed druk en kreeg het kansen. Een zwak Vesdo kon alleen maar opruimen en kwam niet bij het doel. Oosterend kon echter geen vuist maken en wist niet tot scoren te komen. Tot overmaat van ramp ging Jim Kossen tegen het einde van de eerste helft van het veld af met een knieblessure. Dit deed SVO even pijn, maar zijn plaats werd goed ingevuld door vervanger Skeg van der Vis. Na de thee was het voetbal ver te zoeken voor beide partijen. Oosterend kwam af en toe voorin dankzij de sterk spelende Van der Vis, maar de afronding was er niet. Vesdo kreeg net na rust nog een grote kans op de voorsprong, maar de bal kwam op de lat. Na een kwartier in de tweede helft moest er wat gebeuren. Merijn Bakker maakte zijn debuut in het eerste van SVO en moest zorgen voor onrust bij de verdediging van de tegenstander. Vesdo werd sterker en Oosterend liet de tegenstander voetballen. In de zeventigste minuut was het raak, doelpunt Vesdo. Vechtend tegen de klok, de scheidsrechter, maar vooral tegen zichzelf, probeerde Oosterend nog een punt weg te slepen. Het was tevergeefs, in de laatste minuut scoorde Vesdo nog een keer, einde wedstrijd.

De Koog wint lastige uitwedstrijd

SV De Koog heeft zich knap hersteld van de zeperd van vorige week. De uitwedstrijd bij Nieuwe Niedorp werd met 1-4 gewonnen. Grote man aan de Koger zijde was Robin Schoo die maar liefst driemaal het net wist te vinden. Het andere doelpunt werd gemaakt door Bart-Jan Grisnigt.