Tevoko dicht bij overwinning

Vooraf werd de match van Tevoko dames tegen Clam Dycke uit Krommenie als een zware wedstrijd ingeschat, maar al snel werd duidelijk dat er kansen waren op punten. Tevoko startte sterk, zakte even in en pakte de draad weer op om vervolgens nipt de vijfde set te verliezen.

Tevoko begon de wedstrijd voortvarend, lastige services zorgden ervoor dat Clam Dycke niet in hun spel kwam. Er werd een goede pass afgeleverd bij de spelverdeelster en hierdoor kon er gevarieerd aangevallen worden. De Texelse dames bleven voor de punten strijden en de eerste set ging met 25-17 naar Tevoko. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Clam Dycke kreeg meer vat op het Texelse spelletje en met veel kabaal werd Tevoko uit haar spel gehaald. Veel fouten aan de kant van Tevoko leiden tot een 16-25 overwinning voor Clam Dycke. Ook in de derde set bleven de dames uit Krommenie luid aanwezig, maar gaandeweg de set ging Tevoko zich weer bezighouden met haar eigen spel en met mooie geplaatste passes van Anne Sikma konden er weer punten gepakt worden middels harde aanvallen van Ivet Former en Liedeke IJdens. Het spel werd beter maar het mocht niet tot een overwinning leiden. De set ging met 18-25 naar Clam Dycke. In de vierde set kreeg Tevoko de tegenstander weer stil. Met mooi volleybal, inzet en diverse blocks werden de punten gepakt. Clam Dycke werd bij vlagen weggespeeld en Tevoko pakte met 25-16 de vierde set. De beslissende vijfde set begon slecht voor Tevoko. De dames keken snel tegen een achterstand aan en pas bij de stand 5-9 begon het weer te draaien. Met net wat meer fouten verspeelde Tevoko helaas net als vorige week de vijfde set: 13-15.

Gelijkspel in Leek

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond met 3-3 gelijk gespeeld tegen de Eagles uit het Groningse Leek. De futsallers, spelend in de eerste divisie van het landelijke zaalvoetbal, hadden in de Eagles een geduchte tegenstander die vorig seizoen net niet promoveerde naar de eredivisie. Texel'94 wist drie keer op voorsprong te komen, maar tot drie keer toe kwam de ploeg uit Leek terug. De eerste twee doelpunten waren van Pieter Jan Eelman, de derde werd gemaakt door Bart de Lugt. De ploeg had kans uit te lopen naar 4-2, maar het werd uiteindelijk toch 3-3. Na het gelijkspel probeerden de Eagles tien minuten lang met man en macht ook nog de winnende treffer te maken, maar de Leeksters stuitten daarbij keer op keer op keeper Ali Smit van Texel'94 die Texel mee staande hield tegen Leek.