Verlies Texel'94 tegen VVW

Een magere voetbalmiddag. Veel viel er zondag niet te genieten voor de aanhang van Texel'94, dat thuis met 1-3 verloor van VVW. Waar het de thuisploeg met name aan ontbrak was strijdlust.

Eerlijk is eerlijk, VVW uit Wervershoof was vanaf het beginsignaal de betere ploeg, wekte meer samen als een team en toonde meer strijdlust. Terwijl het spel bij de groenzwarten direct matig was. Toeschouwers zagen spelers die door elkaar liepen en niet op de positie speelden waar ze hoorden te zijn. Welgeteld gaf de ploeg van trainer Wesley Visser in de eerste helft één schot op doel. Geen poeier waarin veel venijn zat, meer een rollertje. Geen voorzet, één corner in de eerste 45 minuten. Een ploeg in de verdrukking, die na een kwartier met 0-1 achter kwam. Dat was volgens de spelverhoudingen. Maar eigenlijk viel de schade nog mee, het hadden vóór rust net zo goed drie tot vier tegentreffers kunnen zijn.

Met rust 0-1 is geen stand om te wanhopen en na een stevige donderpreek die Visser in de rust moet hebben gehouden, tapten de Texelaars uit een ander vaatje. Voor meer slagkracht kwam Ruben Duinker in de ploeg voor Teun Eelman en Pieter Jan Eelman maakte plaats voor Jeroen Vlaming. Nu zag de aanhang hoe de hoofdmacht van Texel'94 meer druk zette, goed combineerde en strijdlust en initiatief toonde. De inzet werd beloond. Al na een minuut of tien viel een fraaie goal van Ruben Duinker. De boomlange Texelse spits nam de bal uit een corner op het hoofd en prikte die keurig in de kruising. Een welkome opsteker die naar meer smaakte. Texel'94 zat regelmatig voor het doel van de tegenstander. Yorgo Helleman was dicht bij een goal, maar met zijn rug min of meer naar het doel werd zijn schot geblokt door de uitgelopen keeper. Uit de counter die direct daarop volgde scoorden de Westfriezen de tweede tegentreffer. Op dat moment knakte er iets in de thuisploeg. De strijdlust verdween, de schouders gingen hangen, spelers liepen weer door elkaar, ballen kwamen niet aan en het spel verliep moeizaam. Toen snel na de tweede treffer VVW ook nummer drie op het scorebord aantekende, was de strijd gestreden.

VVW, voorwaar geen misselijke ploeg, bezet dankzij de overwinning van zondag de tweede plaats, Texel'94 zakte naar de tiende plek. Wil de Texelse ploeg volgende week, tegen KGB, punten pakken, dan moet uit een ander vaatje worden getapt. Het moet kunnen, want in deze klasse is het nu eenmaal zo dat iedereen van iedereen kan winnen. Mits er strijdlust wordt getoond.