De auto van Maarten Tiggeler is één van de kavels op de veiling komende zondag.
De auto van Maarten Tiggeler is één van de kavels op de veiling komende zondag. Foto: Gerard Timmerman

Vrienden Tiggeler veilen spullen

'De Vrienden van Maarten'' houden zondagmiddag 11 oktober in Question Plaza een middag ter ere van de overleden gitarist en schilder Maarten Tiggeler. Daarbij worden zijn gitaren, versterkers, auto, schilderijen en andere spullen geveild. De middag begint om 13.00 uur, de veiling start om 14.00 uur.

Maarten Tiggeler leefde de ''blues''. Muzikant, kunstschilder en nachtbraker die uiteindelijk berooid eindigde. Niet zonder vrienden, zoals vooral na zijn overlijden duidelijk werd. Het bluesweekend is bij uitstek het moment om in Question Plaza een middag ter ere van deze markante Texelaar te houden en met de veiling van zijn spullen te proberen de gaten in zijn financiële nalatenschap wat te dichten. Het betreft versterkers, gitaren, schilderijen, boeken en allerlei andere spullen. Ook zijn auto gaat onder de hamer. Jaap Kooger treedt op als veilingmeester en de middag wordt aan elkaar gepraat door radiopresentator en zwager Hans Schiffers, die een persoonlijk tintje aan de middag geeft. Het moet nadrukkelijk geen sombere bijeenkomst worden. ''Vooral een feestje ter ere van Maarten'', vertelt zijn ''ex- en soulmate'' Irma Schiffers.

Pieternel Geurtz heeft een site opgezet met daarop de te veilen spullen. Dat is te vinden via http://maartentiggeler.blogspot.nl.