Wat ik zeggen wou

Aantal bedden

TESO wil onderzoek naar het aantal bedden op Texel omdat er (veel) meer vervoerscapaciteit nodig (b)lijkt te zijn. Volgens mij verandert het verblijfspatroon. Veel vaker kort verblijf, afhankelijk van weer, bijzondere evenementen, ad hoc uitjes, etc. Dan wordt een bed niet 14 dagen beslapen, maar wellicht wel in de zelfde periode 2 a 3 keer. Het vervoer neemt dan wel flink toe, zonder dat het aantal beschikbare bedden gestegen hoeft te zijn. En denk ook eens aan het aantal campers dat overgezet wordt. Het is natuurlijk wel zo dat - als de verblijfspatronen zich wijzigen - TESO ook met een ander vervoersaanbod te maken krijgt. En wie kan deze gegevens niet makkelijker opduikelen dan de TESO zelf? Overigens ben ik wel blij met ons aantrekkelijke eiland. Laten we in oplossingen denken en niet in problemen. En dat geldt ook voor de visie voor de evenementen. Niet beknotten, maar reguleren. Laat ons eiland voor iedereen wat te bieden hebben, van paardenliefhebbers tot hardlopers. Van stiltezoekers tot muziekfestivalliefhebbers, Van jong tot oud, van vogelaars (ook een groep die enorm toeneemt) tot food evenementen. Texel doet het goed! Houwen zo!

Jeannet van Abs, Den Burg


Passagiersboot

Bij de inzet van een kleine passagiersboot na 22.00 uur (een suggestie van de nieuwe TESO-commissaris Steven Bakker) krijg je een dikke toeristen file voor de kleine pont. Het wordt een chaos en is zo iets rendabel? Maak hem alleen voor Texelaars. Ik denk dat die bus op de boot genoeg verlies geeft en toeristen kost. Ik bedenk me wel voordat ik onder in het ruim naar de overkant wil. Met mijn bagage kom ik niet eens boven om naar toilet te gaan en eindelijk een bakkie koffie te drinken. Groeten van iemand die al 50 jaar heel graag op Texel kwam.

Wil van der Hoek, Spijkenisse


Evenementen

Evenementen in 2016 moeten vóór 28 oktober 2015 worden aangemeld. De gemeente en de Veiligheidsregio stellen de Evenementenkalender 2016 vast. Ze kijken naar een evenwichtige spreiding van met name de grotere evenementen in gemeente en in regio. De beschikbare inzet van de hulpverlening speelt een belangrijke rol. Grote evenementen die na 1 november worden aangemeld kunnen mogelijk niet meer geplaatst worden op de Evenementenkalender. Dit kan betekenen dat het evenement dan niet door kan gaan. Aanmelden kan via www.texel.nl.