Leo Saal, Marjan van de Ploeg, Gerdi Reijers, Antoine Kersten.
Leo Saal, Marjan van de Ploeg, Gerdi Reijers, Antoine Kersten. Foto: DeTexelse

Favorieten claimen Foursome

Met een grote voorsprong van elf slagen won het duo Gerdi Reijers en Antoine Kersten glansrijk het clubkampioenschap gemengd dubbel afgelopen zondag op de banen van golfclub De Texelse.

Met Gerdi als dames "Strokeplay-kampioene" en Antoine als heren "Matchplay-kampioen" werden de twee door iedereen vooraf getipt als favoriet. Ze maken de verwachtingen waar, een bruto ronde van 81 steekt met kop en schouders boven de rest uit. Maeike van der Schaaf en Floris-Jan Zwaag (92) en Els de Ridder en Piet Schuijl (96) volgen op eerbiedwaardige afstand.

In de prachtige nazomerochtend op de strak gemanicuurde baan ontspon zich nog een sportieve strijd om de netto winnaar. Het zijn uiteindelijk Marjan van der Ploeg en Leo Saal die hier aan het langste eind trokken. Na de wedstrijd bleek één van de duo`s geheel uit heren te bestaan, dit was nog niemand opgevallen tijdens de wedstrijd, maar na zorgvuldige inspectie kwam het bedrog gelukkig tijdig uit.