Wandelen door

het duister

Een wandeling voor iedereen die het Krimbos in het donker wil beleven.

Op dinsdagavond 6 oktober start om 20.00 uur een wandeling vanaf de parkeerplaats even voorbij fietsverhuur van Tongelen aan de Krimweg. Drie gidsen van de natuurvereniging IVN gaan het donkere bos in voor een wandeling van ongeveer drie kwartier. De wandeling is geschikt voor alle leeftijden. Aanmelden niet nodig en het kost niets.


Klaverjassen in De Witte Burcht

In de Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg start dinsdag 6 oktober het klaverjassen voor het goede doel.

Er worden in de komende acht maanden elke eerste dinsdagavond van de maand een volledige ronde van vier keer zestien spelletjes gespeeld. Voor de nummers één tot en met zes en voor nummer laatst zijn er prijzen te verdelen Aanvang van de avonden 20.00 uur. Inschrijfgeld bedraagt €4,00 per (vast) koppel. Na afloop is er de traditioneel loterij waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Afgelopen seizoen (2014-2015) werd een bedrag bijeen gespeeld van €1.250,-. Dit geld is onder vijf doelen gelijkelijk verdeeld: Hospice Texel, Stichting Paardrijden voor gehandicapten Texel, afdeling Texel van De Zonnebloem, de reuma-patiëntenvereniging Texel en de landelijke Stichting Opkikker. Elk van deze doelen heeft inmiddels €250,00 ontvangen.


Kankerbestrijding

De collecte die begin september voor KWF Kankerbestrijding werd gehouden, heeft €8.598,39 opgeleverd. Dat is bijna dertienhonderd euro minder dan de opbrengst een jaar geleden. Volgens coördinator Klaas Modder moesten de collectanten dit jaar een vrij groot aantal wijken laten voor wat ze waren. "Het lukte helaas niet om daar langs te gaan door ziektes, vakanties en dergelijken." Volgens Modder wordt momenteel bekeken hoe het vaste netwerk aan collectanten voor KWF Kankerbestrijding kan worden uitgebreid. "Onze vaste collectanten worden ouder en de aanwas van jonge mensen stagneert." Tot verrassing van Modder kwam uit één van de collectebussen nog een gouden tientje van 1897 tevoorschijn. Naspeuringen leerden dat het om een zogeheten naslag ging en die is niet gek veel waard.