Afbeelding
Foto: Job Schepers

Jong en oud komen samen in De Hof

Ruim veertig mensen meldden zich zondagmiddag tegen 13.00 uur voor de dorpslunch in dorpshuis De Hof in De Koog. Ze genoten zichtbaar ban de zelfgemaakte tomaten- en groentesoep.

Daarnaast waren er ruim voldoende witte en bruine broodjes en krentenbollen. De lunch werd gehouden ter gelegenheid van Texel 600 jaar Stad. Na de lunch werd er een bingo gehouden met als hoofdprijs een diner voor twee bij Restaurant Pure in hotel Cooghen in de Dorpsstraat van De Koog. Deze prijs is gewonnen door Dorien van Kooten. Er was tevens gelegenheid om de expositie "De Koog verleden, heden, toekomst 1915 – 2025" te bekijken. Voor een ieder die de expositie in het dorpshuis nog wil gaan bekijken kan dit doen op dinsdag, vrijdag, zaterdag of zondag van 13.00 – 15.00 uur.


Samen eten in

't Skiltje



Voor de 50-plussers van Oudeschild is er in de wintermaanden de gelegenheid tot het samen eten. Dit is altijd op de laatste woensdag van de maand om 18.00 uur in 't Skiltje. Opgeven door €8,00 in een envelop met je naam en adres te brengen bij Simon en Ilse Dros, Heemskerckstraat 80. Woensdag 30 september staat er op het menu: kip met piri-pirisaus en groenten, rijst, aardappelpuree en een toetje. Koffie of thee sluit de maaltijd. Opgeven is wel noodzakelijk.


Paard bekneld

Verkeer van en naar de boot moest vrijdagmiddag over het fietspad worden geleid nadat een paard bekneld was geraakt in een trailer. Het paard had het onderweg naar de boot op de heupen gekregen en was bekneld geraakt. Brandweer, politie en een dierenarts schoten te hulp om het dier uit de benarde positie te bevrijden. Verkeer ter hoogte van de Amaliaweg moest tijdelijk over het fietspad.