Dames Tevoko verliezen nipt

De Texelse dames moesten zaterdag aantreden tegen een zeer jong Dinto 1 uit Warmenhuizen. Na een 0-2 achterstand in sets ging het bij de Texelse dames draaien. Toch was het net niet genoeg voor de winst, de vijfde set moesten de Texelse dames uit handen geven. Zo ging de winst met 2-3 naar Dinto.

Tevoko startte net als vorige week de wedstrijd met Ivet Former, Marike Oostra, Nienke Witte, Anne Sikma, Liedeke IJdens en Connie Joling in de basis. De dames speelden bij vlagen mooie punten maar er werden nog te veel fouten gemaakt in de verdediging en vervolgens konden de ballen niet afgemaakt worden. Dinto had een uitstekende libero, die vele ballen van de grond haalde. Twee sets lang kon Tevoko geen potten breken (18-25 en 13-25). Na een wissel in de derde set ging het bij de Texelse dames draaien, Dinto ging fouten maken en het enthousiasme en de wil om te winnen kwam terug bij Tevoko. Een goed spelende Nienke Witte scoorde diverse ballen over links maar ook Marike Oostra en Ivet Former sloegen ballen hard naar de grond. De derde set ging met 25-19 naar Tevoko, ook de vierde set was voor Tevoko. De Texelse dames kregen in de vierde set wel weer meer tegenstand van Dinto maar met hard werken werd de set toch nog gepakt met 26-24.
De beslissende vijfde set ging lang gelijk op, maar Dinto was net iets sterker in blokkering en passing dan Tevoko en hierdoor ging de vijfde set (11-15) dan ook naar de dames uit Warmenhuizen.


Wisseling van de wacht bij Shima

Martin Rozenhart geeft na jaren de Texelse judoka's les te hebben gegeven het stokje over aan Paul Jansen. Donderdagavond gaf Martin zijn laatste les samen met Paul en assistent-trainer Rob Bruijn.

"Meester Martin" heeft een nieuwe baan die niet te combineren is met de judolessen op Texel. Paul Jansen is meer een "allrounder" in de vechtsporten. Aan "de overkant" geeft hij ook les in onder andere Karate, Jiujitsu, Iaido (zwaardtrekken), en geeft ook weerbaarheids- en zelfverdedigingstrainingen. Met Rob aan zijn zijde hoopt Paul snel de leerlingen te leren kennen. Paul kan voorlopig ook op Rob Bruijn rekenen als assistent trainer zodat de voortgang van de leerlingen geborgd blijft. Het is erg jammer dat Martin Rozenhart SHIMA verlaat, maar de vereniging is blij met haar nieuwe aanwinst waarbij ze in de toekomst naast Karate, Judo en G-Gym ook misschien andere Budo trainingen zou kunnen bieden. Iedereen die aan de bestaande lessen wil meedoen kan twee keer gratis proberen. Judo wordt gegeven op donderdag van 17:30-18:30, Karate wordt gegeven op dinsdag om 17:30, vrijdag 17:30 en 18:30.