Texel'94 pakt ondanks voetbal met tien man toch overwinning

Driekwart van de wedstrijd met tien man voetballen en toch een 2-4 overwinning. Een prestatie die Texel'94 zondag leverde tegen SRC uit Schagen. De ploeg van trainer Wesley Visser staat nu zesde.

Het team moest het stellen zonder Dries Witte, Pieter-Jan Eelman, Sander de Haan en Patrick Nieboer. Maar van een spitsenprobleem was geen sprake. Het is dringen geblazen in de selectie van Texel'94, waar jongen talenten zijn doorgebroken en doorstromers uit de A1 al min of meer een vaste positie hebben verworven. Vrij snel na aanvang was duidelijk dat bij SRC de zwakte achterin lag en dat de ploeg moeite had met de opbouw en de passing was onzuiver. Texel'94 reageerde hierop door het zetten van druk. Na een kwartier onderschepte Lesley Koning een zachte terugspeelbal, ging alleen op de keeper af en prikte de bal netjes in de rechterhoek. Na 25 minuten raakten de Texelaars in de verdrukking nadat Jeroen Vlaming na aanmerkingen op de leiding tegen een tweede gele kaart was aangelopen en de ploeg met tien man verder moest. Maar ondanks de druk behield Texel'94 tot de rust de voorsprong. Na rust reageerde trainer Visser met de inzet door linksbuiten Bart de Lugt in te wisselen voor Ruben Duinker, een tactische zet om meer op balbezit te spelen. Ondanks de man minder-situatie hield Texel'94 druk op de ketel. Na een kwartier resulteerde dat in de tweede goal. Nadat Duiker de bal had onderschept, legde hij hem vrij voor Yorgo Helleman, die hem in een vrij doel kon intikken. Dit brak het moreel van de tegenstander, terwijl de Texelaars de mouwen opstroopten. Doelman Alex (''Ali'') Smit stond achterin zijn mannetje, voorin profiteerde Texel'94 van de counter, waaruit Lesley Koning de derde treffer scoorde. Een volgens Texelaars dubieuze penalty leidde tot een treffer van SRC, maar de ploeg van Visser hield de wedstrijd onder controle. De vierde treffer kwam op naam van Helleman die, eveneens uit de counter, door de verdediging snelde en hard uithaalde: 1-4. De tweede tegentreffer uit een scrimmage voor het doel van Ali was daarna slechts voor de statistieken. Zondag speelt Texel'94 thuis tegen VVW.