Arentsburg aan de bal, ze kwamen er niet aan te pas.
Arentsburg aan de bal, ze kwamen er niet aan te pas. Foto: Willem Sangers

Futsallers imponeren

Texel begon furieus aan de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechters Hemert en Perreira uit Rotterdam. De zaalvoetballers klapten er vanaf het beginsignaal bovenop. Binnen vijf minuten had Pieter Jan Eelman zijn hattrick reeds te pakken en tussendoor had Jesper Arkenbout ook zijn duit in het zakje gedaan.

Ruben Duinker ramde de 5-0 tegen de touwen en Arkenbout tekende op karakter voor de ongekende 6-0 voorsprong binnen 8 minuten. Arentsburg maakte hardhandig kennis met de Texelse dadendrang en kreeg langzaam maar zeker het besef dat de krachtmeting enkele minuten geleden wel degelijk was begonnen.

De technisch vaardige spelers, die uit Alphen aan de Rijn bleken te komen, lieten hun individuele klasse zien terwijl Texel de touwtjes even liet vieren. Prompt stond het zomaar 6-2. De gastheren begrepen dat verslapping van de concentratie tot een nog vreemdere avond kon leiden dus ging de gaskraan weer vol open. Nog voor de pauze promoveerde Lesley Koning, op aangeven van Duinker, tweemaal een kans tot een treffer. Met 8-2 werd de rust aangevangen waar de trekking van de verloting nogal wat hilariteit veroorzaakte. Het Texelse dekbed werd gewonnen door een gewaardeerde medewerker van deze firma en hij bedankte dan ook voor deze prijs omdat hij naar eigen zeggen even geen dekbed meer kon zien.

Dit zal naar verluidt ook te maken hebben met zijn afnemende optische vermogen. De frituurpan van EP Voordeelland ging naar Jos Bakker en dat terwijl Paul Bakker de ereprijs in ontvangst kwam nemen. Of andersom. Na een korte welkome onderbreking ging het prijsschieten verder, ook zonder loten bij Marina te hebben aangeschaft.

Eerst was het de beurt aan de gasten die een vrije trap verzilverden en niet veel later bracht Piet Jan Eelman een corner in het spel die pardoes via een vijandelijk been in het doel verdween: 9-3. De tiende treffer kwam op naam van Lesley Koning die een perfecte uitgooi van Alexander Smit op waarde inschatte en met het hoofd de dubbele cijfers op het bord kreeg. Arentsburg gaf zich wel gewonnen, maar niet zonder nog een keer het net te vinden.

Daarop luidde Joren Bakker het slotakkoord in door met zijn minder favoriete rechtervoet de bal geplaatst in de bovenhoek te deponeren en zo de 11-4 liet aantekenen. Arentsburg had al drie gele kaarten verzameld en kreeg ook een directe rode kaart na een charge op Ralph Koning. De daarop volgende vrije trap was een klus voor Bart Jan Lugt die met zijn linker een doffe dreun achterliet. Diezelfde De Lugt scoorde enkele minuten later weer en zorgde voor de opmerkelijke 13-4 eindstand. Het was een rare avond met een vreemde uitslag en verwarring in de rust. De zaalvoetballers van Texel'94 staan na drie wedstrijden op een derde plaats met zes punten. Vrijdag speelt Texel Futsal de uitwedstrijd tegen Leekster Eagles die vijfde staan.