Wedstrijden voor de jeugdkampioenschappen.
Wedstrijden voor de jeugdkampioenschappen.

Jeugdkampioenschappen tennis

Tennisverenigingen Deuce uit Den Burg en Heri Hodie uit De Cocksdorp hebben voor het eerst gezamenlijk tenniskampioenschappen gehouden voor alle jeugdspelers tot en met 17 jaar oud van Texel.

Volgens de tennisverenigingen was dat een geschikte manier om de kinderen van beide clubs onderling tegen elkaar te laten spelen. "Is het normaal gesproken een kleine groep kinderen die in De Cocksdorp kan samenspelen, nu bleek de uitdaging om met onbekende tegenstanders te spelen voor veel kinderen een grote meerwaarde te hebben." De finales waren afgelopen weekend. Volgens de organisatie was met name de afsluitende dames dubbel tussen Andra en Caleta Kager en het team Beau Biesboer en Judith Kikkert van hoog niveau. Ook de dames enkelpartij tussen Sandra Kager en Elleke van Heerwaarde was een partij die de moeite waard was om te bekijken. De finalepartij bij de jongens tot en met 17 werd al op zaterdag gespeeld. Max Tuntelder kwam al snel op een 3-0 voorsprong, waarbij Bram de Ruijter met solide spel de eerste set met 6-4 toch naar zich toetrok. Ook de tweede set was een prooi voor Bram, waardoor hij jeugdkampioen van Texel werd. Het open Texelse kampioenschap tennis voor spelers met rode ballen was een Durper onderonsje. De rode ballen wedstrijden, voor kinderen die pas op tennis zitten, worden gespeeld op een klein veld met ballen die groter en trager zijn dan normale tennisballen.

Uitslagen. Rood enkel: 1.Niek Spek; 2.Dirk-Jan va n Heerwaarden. Oranje enkel: 1.Arwen van den Berg; 2 Pieter Bonne. Oranje dubbel: 1.Pieter Bonne en Daniël Eelman; 2.Lena Gerecht en Aisha Papadopoulou. Groen enkel: 1 Vincent van den Broeck; 2 Tijn Zeeman. Jongens enkel 14: 1.Sidney van Heerwaarden; 2.Viggo van der Kooi. Jongens dubbel 14: 1.Thomas Kooger en Viggo van der Kooi; 2 Teun Dros en Hendrik Franssen. Meisjes dubbel 14: 1.Luna Dral en Tessa Maat; 2.Flora Eelman en Minke Leppink. Jongens enkel 17: 1.Bram de Ruijter; 2.Max Tuntelder. Meisjes enkel 17; 1.Elleke van Heerwaarde; 2.Andra Kager. Jongens dubbel 17: 1.Meinte van Lingen en Sem Vermuë; 2.Joost Boekel en Marco Kikkert. Meisjes dubbel 17: 1.Andra en Caleta Kager; 2.Beau Biesboer en Judith Kikkert