Mandy Dekker

negende op SMW

Bij het verslag over de Samengestelde Menwedstrijden ontbrak bij de uitslag Mandy Dekker. Zij werd negende bij de "Klasse 1,2,3 enkelspan pony". "Daarnaast is de aanspanning van Jaap Lap uit Den Hoorn ook ingezet. Maar met een ander aan de leidsels, dus officieel geen geheel Texelse aanspanning. Ze liepen door een fout in hindernis 5 een D (diskwalificatie) op, dus zijn ook niet in de uitslagen opgenomen. Tot slot hulde aan onze bouwploeg die hier ieder jaar heel wat uren werk in steekt", laat de organisatie aanvullend weten.


Kinderrestaurant

voor goede doel

Een bijzondere dag in taveerne De Twaalf Balcken in Den Burg komende zondag. Fedde (10), Sam (8) en Goos (8) uit Den Burg zwaaien dan van 11.30 tot 13.30 de scepter in de keuken. Onder de titel "Kinderrestaurant Sterkland" halen zij geld op voor de KWF Kankerbestrijding.

Sinds Sam las over het kinderrestaurant was zijn grote wens om dit zelf eens te organiseren. Toen zijn oma kanker kreeg wilde hij graag een bijdrage leveren aan onderzoek en de bestrijding van deze ziekte. Al snel werd besloten dat de opbrengst van het kinderrestaurant ten goede moest komen van KWF. Hij vroeg zijn vrienden Fedde en Goos die hem maar wat graag wilden helpen. Zondag voorzien zij de gasten van Kinderrestaurant Sterkland van een lekkere lunch. Naast het idee voor het restaurant liep Sam ook al een tijdje rond met een idee voor een boek. Hij bedacht als kleuter Planeet Sterkland voor zijn moeder, die toen ziek was. Hij vertelde haar hoe de planeet eruit zag en nam zich voor een tijdmachine uit te vinden, zodat ze er konden gaan wonen. "Op Sterkland zijn mensen heel sterk en is niemand ooit ziek. Er wonen drie genieën in een boomhut-laboratorium. Die drie kunnen misschien wel een oplossing voor kanker en voor die nare medicijnen verzinnen." Sams moeder, Judith Ploegman, schrijft kinderverhalen en werkte Sams idee uit. Ze vroeg Fedde en Goos om samen met Sam een rol te vervullen in het nog te verschijnen boek. Feddes moeder Marije van Overmeeren verzorgt de illustraties. Goos leest tijdens de lunch een preview voor uit het boek, dat dan ook te bestellen is. Na de lunch volgt een veiling van geprinte boekillustraties. Ook deze opbrengsten zijn voor KWF. Wie mee wil lunchen, dient zich aan te melden via planeetsterkland@gmail.com. Wie niet mee kan lunchen maar wel een bijdrage wil leveren, kan dat doen via acties.kwf.nl/sterkland.