Visverkoop Heemskerckstraat

levert twee mille op voor Bruinvis

De verkoop van vis en schaaldieren in de Heemskerckstraat in Oudeschild heeft zaterdag €2115,- opgeleverd voor De Bruinvis in het dorp. Het geld wordt gebruikt om het schoolvoetbaltenue van de basisschool te vernieuwen. Volgens organisatoren Frans Coevert en Jan van der Star van Vispaleis Van der Star was het zaterdag goed toeven in de Heemskerkstraat. "Met visrookvaten werden er slippies en poon gerookt, er werd schol gebakken en mosselen en kokkels gekookt. De vis kwam van de Ouderschilder kotters. Het was mooi weer en dat kwam de verkoop ten goede."

Eerste winst voor De Koog tegen WMC

Tegen WMC heeft De Koog de eerste drie punten binnen gehaald. Afgelopen zondag werd het in Heerhugowaard 1-3.

n de eerste helft domineerde WMC op het brede veld in Heerhugowaard. De Koog kwam in de 18e minuut op voorsprong door een treffer van Robin Schoo. Kort daarna had het Koger elftal de voorsprong kunnen vergroten. Ben Siebinga werd door de uitkomende keeper getorpedeerd waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was om de bal op de stip te leggen. De penalty werd niet verzilverd door Bart Jan Grisnigt. De gemiste strafschop was erg zonde, want WMC bracht de stand in de 23e minuut weer op gelijke hoogte. In de tweede helft zette De Koog de tegenstander vroeg vast waardoor ze genoodzaakt waren om veelal de lange bal te spelen. Ook door de tegenwind kwam WMC er niet gemakkelijk meer uit.De Koog maakte aan alle illusies een einde door in de 84e minuut de 1-2 te maken. Het was wederom Schoo die zijn hoofd tegen een puntgave voorzet van Jesper List wist te krijgen. 1-2. De Koog won uiteindelijk met 1-3. Zondag speelt De Koog thuis tegen Flevo uit Middenmeer. Aanvang 14:00 uur.