Petruska Timmer leidt haar combinatie door de waterbak.
Petruska Timmer leidt haar combinatie door de waterbak. Foto: Willem Sangers

Paardenspektakel

Zo'n negentig combinaties namen afgelopen weekend deel aan de Samengestelde Menwedstrijd Texel. Zowel op zaterdag als zondag stonden er diverse onderdelen op het programma met de marathon op zondag als hoogtepunt.

De wedstrijdcommissie van de Samengestelde Menwedstrijd Texel kan terugkijken op een mooie wedstrijd. De deelnemers kwamen van uit alle windstreken en zagen een strak georganiseerde wedstrijd. De aanspanningen startten zaterdag met het eerste onderdeel, de dressuurproeven. In drie dressuurbanen achter De Lindehoeve aan de Smitsweg werden de proeven gereden in verschillende klasses. Vervolgens volgde de vaardigheidsproef op het veld naast de manege Akenburg. Zondag startten de deelnemers aan het derde en laatste onderdeel van de wedstrijd, de marathon. Dit is een parcours van zo'n 20 kilometer waarin zes hindernissen zijn verwerkt. Het parcours moest zo snel mogelijk worden afgewerkt. Met name de waterbak zorgde voor het nodige spektakel. Onder de deelnemers waren ook drie toppers die Internationale wedstrijden rijden en in totaal dertien deelnemers van Texelse bodem. Op twee kleine incidenten op de hindernissen na, is de wedstrijd erg goed verlopen. De gastdeelnemers van de overkant verlieten met een grote glimlach het eiland. Een aantal deelnemers blijft nog een aantal dagen op Texel om met hun paarden te genieten van De Dennen en het strand.

Uitslagen Texelaars

Tweespan paarden

Vijfde Cees Bakker

Zesde Alphine Smit

Vierspan pony's

Derde Lex Veeger

Éénspan Pony's

Eerste Kim Witte (twee weken geleden tweede op NK)

Vierde Ellen Blom

Dertiende Suzan Witte

Enkelspan paarden

Vierde Jacob Bakker

Negende Hans Bergamin

Hobbyklasse

Vijfde Piet Beers

Zesde Nanny van den Berg

Zevende Petruska Timmer

Negende Veronique Stiggelbout

Tiende Frans Bakker


Workshop Rust in een vol hoofd

Twister Coaching geeft op woensdagavond 30 september om 19.00 uur de (cre)actieve workshop 'Rust in een vol hoofd' op Vloedlijn 4 in Den Burg. Chaos, drukte, stress, gepieker, gedoe, al die informatie in je hoofd! Hoe ruim je dat op? Zoals je de zolder eens flink opruimt, zo kun je dat met je hoofd in enkele matrixcoachstappen ook. Ervaar meer rust, grip en ontspanning. Aanmelden kan via www.twister-coaching.nl of bel naar 06-23659934. Woensdag 30 september 19.00 u. workshop Rust in een vol hoofd! Twister Coaching, Vloedlijn 4 Den Burg. Aanmelden en info: www.twister-coaching.nl