Mike de Bruyn , Remco Boogaard en Jonas Leenhouts waren samen goed voor 900 wedstrijden Foto: Willem Sangers

Monsterzege ZDH op Sint Boys

ZDH heeft zich hersteld van de 1-0 nederlaag bij Wieringerwaard. Sint Boys werd zondag in Den Hoorn het slachtoffer van de Hoornder dadendrang. Het werd maar liefst 8-2.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een huldiging. Voorzitter Nico van Heerwaarden had bloemen voor Jonas Leenhouts, Remco Boogaard en Mike de Bruijn, die respectievelijk 150, 250 en 500 keer voor het eerste elftal van ZDH speelden. Bij rust stond het al 5-1 na doelpunten van Jelmer Bomas (2x), Hidde Struick (2 x) en Hans Berbéé voor ZDH. Ook na rust stond Sint Boys machteloos. A-junior Jurn Goënga verschalkte de doelman met een schuiver door de benen. Remco Boogaard scoorde uit een vrije trap 7-1. De achtste Hoornder goal was de mooiste van de middag. Een goedlopende aanval kwam bij Witte terecht. Die was niet zelfzuchtig en stelde Struick in staat met een hard schot zijn derde doelpunt van de wedstrijd te scoren. Vlak voor tijd werd het nog 8-2. Door deze zege kwam ZDH na drie wedstrijden op het ongekende doelsaldo van +12. De ploeg van trainer Marcel Boone staat derde achter koplopers Oosterend en Wieringerwaard. Zondag gaan de Zwaluwen in Schoorl op bezoek bij het puntloze Duinrand S. Als het goed is, kan Boone dan voor het eerst beschikken over oud-prof Sieme Zijm en diens broer Kasper.