René Hoep wordt kampioen bij ACON in keverklasse met 'Herbie'

René Hoep uit De Koog is kampioen geworden in de keverklasse van de Acon Autocross. Dat is de organisatie achter autocrosses in Noord-Holland.

Hoep stond er vóór het weekend al goed voor en wist zijn voorsprong zondag bij de laatste autocross van de Acon in Sint Maarten vast te houden. Na de manches was duidelijk dat Hoep met zijn "Herbie" kampioen zou worden. In de slotrit eindigde hij als tweede achter Stephen Horn uit Burgerbrug, waarna het kampioenschap definitief veilig was. De Koger mocht zich ook dagwinnaar noemen in de keverklasse. Hoep behaalde het kampioenschap samen met Marcel Verhagen uit Oudeschild, de vaste monteur van zijn kever. Arjan Koorn en Pablo Brandenburg uit Den Burg deden het bij de ACON goed in de stockcarklasse. Koorn eindigde als derde in het eindklassement en Brandenburg werd vierde. Rutger Valk uit Waarland werd eerste. Grappig detail was dat een 20-jarige jongen uit Winkel tijdens de cross in Sint Maarten iedereen zijn achterlichten liet zien. De jongen reed in een crossauto die eerst van Arjan Koorn was geweest. Chris Boersen werd derde in de eerste manche van het stockcarrijden en achtste in de tweede manche. Daarbij liep hij echter schade op aan de schokbrekers, waardoor hij de derde manche aan zich voorbij moest laten gaan.


Ziekenhuis

De MCA Gemini Groep, met ziekenhuizen in Den Helder en Alkmaar, is opnieuw verzekerd van status topklinisch STZ-ziekenhuis. Een commissie van vijf leden van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen voerde een visitatie uit en sprak met verschillende delegaties over zaken als topklinische zorg, kwaliteit, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. De commissieleden prezen de MCA Gemini Groep om de goede onderlinge samenwerking.